Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Γκάνα – ΗΠΑ 1-2: Νίκη στο παρά 3’ για τα παιδιά του Κλίνσμαν

Γκάνα – ΗΠΑ 1-2: Νίκη στο παρά 3’ για τα παιδιά του Κλίνσμαν (VIDEO)
Σε ένα από τα πιο αγωνιώδη παιχνίδια της πρεμιέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικότατης Γκάνας και να πάρουν τη νίκη με 2-1. Το ματς στο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ ξεκίνησε ονειρικά για τους Αμερικάνους, που μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Ντέμπσεϊ σκόραρε για το 1-0, πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ.
Οι Γκανέζοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να... συνέλθουν από την ψυχρολουσία αλλά και πάλι να σκοράρουν δεν κατάφεραν. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις ΗΠΑ να προηγούνται.

Όταν ο Άπια αποφάσισε να περάσει στον αγώνα τους Κέβιν Πριν Μπόατενγκ (59’) και Μικαέλ Εσιέν (71’), τότε άλλαξε η εικόνα της Γκάνας. Τα δυο αστέρια των Αφρικανών έδωσαν στην ομάδα τους την επιθετικότητα που της έλειπε και το ματς πήρε το δρόμο του... θρίλερ.
 Στο 82’ ο Αντρέ Αγιού κατάφερε να φτάσει σε θέση βολής και να νικήσει τον Χάουαρντ για το 1-1. Αλλά την τελευταία λέξη είχε να την πεί η "χρυσή" αλλαγή του Κλίνσμαν, ο Άντονι Μπρούκς, που με κεφαλιά από κόρνερ στο 87’ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κβαρασέι για το τελικό 1-2!
Γκάνα (Απια): Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόιγ, Μενσά, Οπαρέ, Μουντάρι, Ραμπιό (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομά), Τζ. Αγιού (59’ Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν
 ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ λ.τ. Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ λ.τ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ Διάβασε περισσότερα στο: Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (vid) | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook