Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο Hλίας Ανδρικόπουλος στο Δερβένι: Mπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Όλοι μαζί μπορούμε.



Την κεντρική του ομιλία, στο Δερβένι, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής 18/5, Ηλίας Ανδρικόπουλος ,  Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τον συνδυασμό «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο καφενείο Παπασταμόπουλου , όπου πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε  με ενθουσιασμό.
Ο κ. Ανδρικόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής τόνισε:
“Είμαστε ακόμα ζωντανοί, Είμαστε η δύναμη που θα διοικήσει  τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  την επόμενη 5ετία.  Και αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι ο συνδυασμός «ΟΜΟΝΟΙΑ» έχει αρχές , σύνθεση, συνεννόηση, ήθος, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη και ενότητα.»
Στη συνέχεια ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του με το οποίο θα διοικήσει το Δήμο κατά την επόμενη 5ετία αν οι δημότες  την Κυριακή τον εκλέξουν στο δημαρχιακό αξίωμα.   Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι όταν αναλάβει το Δήμο στις 30 πρώτες ημέρες  θα οργανώσει  και θα λειτουργήσει γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης  με σκοπό την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για τα καινούργια προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την αναδιάρθρωση καλλιεργειών , την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων στο Δήμο μας ως ονομασία προέλευσης. Επίσης ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας καθώς και στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
Στην ομιλία του ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στην ορεινή  σε Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Ζάχολη και Τρίκαλα, τονίζοντας ότι ο τόπος μας είναι πλούσιος σε κάλος και ομορφιές και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε σε υποδομές με την δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την διεκδίκηση και χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα  για το σκοπό αυτό. Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Την ανάπτυξη εναλακτικού τουρισμού.  Βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στις τουριστικές περιοχές του Δήμου, ανάδειξή των ιστορικών μνημείων  όπως τα μοναστήρια  του Προφήτη Ηλία στο ορεινό Χελυδόρι, του Αγίου Κωνσταντίνου στο Γελίνι , του Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα , την Παναγία Κορυφής στο Καμάρι και την Παναγία την Καταφυγιώτισσα στη Ζάχολη , καθώς και τις αρχαιότητες  της περιοχής μας.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολιτιστική μας κληρονομιά με την αξιοποίηση , διάδοση και διαχείριση του ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου, την διατήρηση, ενίσχυση και προώθηση των τοπικών εθίμων, εορτών και εκδηλώσεων  προώθηση και προβολή της παράδοσης εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων στο πλαίσιο της ενωμένης πολιτιστικής Ευρώπης.
Για τον αθλητικό τομέα  ο κ. Ανδρικόπουλος ανάφερε τη συντήρηση των αθλητικών υποδομών του Δήμου με τον εκσυγχρονισμό και των υφιστάμενων δομών και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και με την διεκδίκηση  μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων που θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο. Σχολικά πρωταθλήματα κλπ.
Στη συνέχεια ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση  των σχολικών εγκαταστάσεων , την δημόσια υγεία, τα κέντρα υγείας, ενώ αναφέρθηκε  στην προστασία του περιβάλλοντος , στην διάβρωση των ακτών , ένα τρομακτικό φαινόμενο που πλήττει  την περιοχή μας καθώς και τον βιολογικό καθαρισμό που έχει αρχίσει από το Μελίσσι και θα ολοκληρωθει στο Δερβένι.
Για την ασφάλεια του πολίτη ο κ. Ανδρικόπουλος ανάφερε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην απομακρυνθεί το Αστυνομικό τμήμα από το Ξυλόκαστρο αλλά αυτό να ενισχυθεί.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρικόπουλος ζήτησε  την στήριξη των συγκεντρωμένων ώστε η «ΟΜΟΝΟΙΑ» βγει την Κυριακή πρώτη δύναμη, τονίζοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά καταχειροκροτούμενος.
Πριν την ομιλία του στο Δερβένι ο κ. Ανδρικόπουλος είχε επισκεφθεί το Στόμι και τα Ροζενά.-

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ