Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο Αβραμόπουλος ζητάει να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΝΔ

Dimitris-Avramopoulos
Ηχηρή παρέμβαση στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης, επιχειρεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με άρθρο το οποίο υπογράφει στην εφημερίδα “Τα Νέα”.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιλέγει την ημερήσια “ναυαρχίδα” του Συγκροτήματος Λαμπράκη, για να θέσει το πλαίσιο και το διακύβευμα της μάχης των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου, περιγράφοντας το όραμά του για την Ελλάδα στην Ευρώπη, και προσδιορίζοντας τις καινούριες προτεραιότητες που προκύπτουν, μετά την εμπειρία της μεγάλης κρίσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται εμφαντικά στις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για Αναθεώρηση του Συντάγματος, στη διαμόρφωση των οποίων διαδραμάτισε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο, και στέλνει μήνυμα για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τις εκλογές.
“Η κυβερνητική σταθερότητα είναι υπόθεση που αφορά το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, ούτε να λοξοδρομήσει από τον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε η πολιτική οξυδέρκεια και το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και που με κόπο εμπεδώθηκε.
Ο ρόλος και το εθνικό καθήκον της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία να θέσει το περίγραμμα και τους στόχους για ένα εθνικό σύμφωνο για τη νέα Ελλάδα, για το μέλλον της χώρας, ούτως ώστε να τεθούν ισχυρά και ανθεκτικά στον χρόνο θεμέλια για τη νέα συνταγματική, θεσμική και πολιτική αρχιτεκτονική που απαιτούν οι καιροί. Ένα πρότυπο με καθαρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Από τον βαθμό εθνικής συνεννόησης θα κριθεί συνολικά το πολιτικό σύστημα της χώρας, που αυτούς τους καιρούς καλείται να επιδείξει ωριμότητα, σύνεση και εθνική ευθύνη, ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος του”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ysterografa.gr