Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πελοπόννησος: Β΄γύρος για την Περιφερειακή «μάχη»

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Μέσα στο εκρηκτικό πολιτικό περιβάλλον, αναδεικνύεται εμφανώς η κοντόφθαλμη προσπάθεια κάποιων πολιτικών δυνάμεων, να υποβαθμίσουν τον ουσιαστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Έτσι, με ακατάσχετη σκανδαλολογία, φανερή ένδεια αυτοδιοικητικού οράματος και ενασχόληση μόνο με το μέλλον τους, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους Πελοποννησίους στις δικές τους λογικές που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά τους αδιέξοδα.

Ευτυχώς για τον τόπο μας, κάποιοι κρατούν αξιοπρεπή και συνεπή στάση , ενδιαφερόμενοι μόνο για το καλό της Πελοποννήσου και την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της.

Η προεκλογική περίοδος που διανύσαμε, ανέδειξε τις διαφορές νοοτροπίας και πολιτικής κουλτούρας , τις οποίες όλοι επιβάλλεται να αντιληφθούμε και να αποδοκιμάσουμε ή να επιδοκιμάσουμε αντίστοιχα.

Η αυτοδιοικητική πρόταση της Νέας Πελοποννήσου και του Πέτρου Τατούλη, ανέδειξε τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου κι έθεσε τις βάσεις και τους άξονες που θα κινηθεί ο κ. Περιφερειάρχης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, την επόμενη περίοδο.

Οι βασικές κατευθύνσεις αφορούν την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων δημοσίων υποδομών ,την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη συμπόρευση κι ενίσχυση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, την κοινωνική οικονομία, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ενίσχυση μέσω δράσεων του αγροτικού εισοδήματος, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος .

Απέναντί μας στο β΄γύρο των εκλογών, έχουμε τον βουλευτή Βουδούρη, που εσχάτως προσχώρησε σε διάφορο της εκλογής του πολιτικό σχήμα και με λόγο διχαστικό και εμφανώς εκτός αυτοδιοικητικής λογικής, προσπαθεί να περάσει στους Πελοποννησίους, τα μηνύματα και την πολιτική του Σύριζα, δηλαδή της μόνιμης και αδιευκρίνιστης καταγγελίας και της υποτίμησης όλων των πεπραγμένων, της νυν Περιφερειακής Αρχής .

Επειδή κάθε Ευρωπαϊκό πόρο και κάθε πηγή χρηματοδότησης, την έχει ανάγκη η Περιφέρεια και κατά συνέπεια όλοι εμείς , οι ατυχείς αναφορές Βουδούρη, στο Φούχτελ και στα μνημόνια, αναδεικνύουν πως η αυτοδιοικητική του πρόταση , είναι κενή περιεχομένου, επενδύει στην ένταση και τη δυσαρέσκεια, χωρίς να δίνει ελπίδα διεξόδου στους συμπατριώτες μας, μέσω της ανάπτυξης της Περιφερειακής οικονομίας.

Με πίστη για ένα καλύτερο αύριο, ας αφήσουμε πίσω μας όσους έχουν ως στόχο μόνο τη δική τους καταξίωση και ας ενισχύσουμε όσους επέδειξαν έργο και καταθέτουν συνεκτικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη 5ετία.