Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Επίθεση Σαμαρά στη Χρυσή Αυγή από την Κρήτη: Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει!

sam
Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη.
Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σε τόπο συμβολικό. Στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, πεδίο μάχης κατά τη γερμανική εισβολή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το παρών στην κεντρική εκδήλωση για την 73η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης και συγκεκριμένα τόνισε:
«Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει» είπε ο Πρωθυπουργός και έκλεισε την ομιλία του με στίχους από τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη:
«Χίτλερ, μην καυχηθείς ότι ήρθες στην Κρήτη».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που θα παίξει η κρητική γη στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, λέγοντας ότι «θα τα καταφέρουμε με την αλήθεια την πίστη τον πλούτο της πατρίδας. Θα τα καταφέρουμε αλλάζοντας την αναπτυξιακή στρατηγική και την κρίση και τα μνημόνια και όσα μας οδήγησαν σε αυτά».
Τέλος έκανε ειδική αναφορά στον ενεργειακό πλούτο της Κρήτης, στην καινοτομία την τεχνολογία και τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και ατην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό που, όπως είπε, θα καταστήσουν σε λίγα χρόνια την Κρήτη αναπτυξιακό πρότυπο.
«Πιστεύω σε αυτό το θαύμα. Αφήνουμε την κρίση πίσω και οι μηχανές της οικονομίας παίρνουν μπροστά έρχονται χρόνια ανάπτυξης και σταθερότητας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Τον κ. Σαμαρά συνόδευσαν στην Κρήτη ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ασκήσεις αεροσκαφών.

Το neatv.gr κάλυψε την εκδήλωσε, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

υστερογρφα