Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος θέλει για αρχηγό της Ελιάς... Λοβέρδο ή Καψή

Andreas-Loberdos-Evangelos-Venizelos
Το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, αναμένεται να έχει συστημικές επιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Από το πόσο καλά θα πάει η Ελιά στην κάλπη της 25ης Μαϊου, θα εξαρτηθούν σχεδόν τα πάντα. Από το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το κατά πόσο το μόρφωμα της Ελιάς θα αποκτήσει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, επομένως και… πρόεδρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, η ηγετική ομάδα που βρίσκεται πέριξ του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό για την Ελιά, και έτσι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης δεν θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να αμφισβητηθεί η ηγεσία του.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι εκείνος που θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε η Ελιά νε εξελιχθεί σε πολιτικό όχημα συνασπισμού δυνάμεων, κάτω από την οποία θα βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελιά θα αποκτήσει αρχηγό, που σύμφωνα με τις πληφορορίες των “Υστερόγραφων” θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς έχει ήδη υπάρξει η σχετική ζύμωση ανάμεσα στον πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θεωρούν ότι η αρχηγία της Ελιάς θα πρέπει να δοθει στον Παντελή Καψή, οι φιλοδοξίες του οποίου ωστόσο βρίσκονται ακόμη υπό την αίρεση της εκλογής του ως ευρωβουλευτή στην αυριανή αναμέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν παραγνωρίζει τον παράγοντα “παπανδρεϊκοί”, που είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ή ακόμη και να τον ανατρέψουν, εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για την Ελιά.

υστερογραφα.