Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πάλεψε, αλλά λύγισε ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. Στο F4 η Ρεάλ

bosfp2
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Final 4 της Ευρωλίγκα στο Μιλάνο.
Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν το πέμπτο ματς της σειράς των πλέι οφ στη Μαδρίτη, ωστόσο, η Ρεάλ αποδείχθηκε πιο δυνατή και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και την πρόκριση με 83-69.
 Η Ευρωλίγκα είναι έτοιμη να αναδείξει νέο πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τον αποψινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν 83-67 στον καθοριστικό τελευταίο αγώνα για τα πλέι οφ, με τη «βασίλισσα» να προκρίνεται με 3-2 στις νίκες για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έτσι... παραδίδει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά από τρία χρόνια κυριαρχίας (Παναθηναϊκός 2011, Ολυμπιακός 2012-13).

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης (κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του Τίτο Βιλανόβα) είχε πολύ γρήγορο τέμπο, με τον Ολυμπιακό να μαρκάρει σωστά (ειδικά τους Φερνάντεθ και Μπουρούση) και να “χτυπά” από τα 6,75 με Λοτζέσκι και Σπανούλη (3/3). Η Ρεάλ κατάφερε στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τις λανθασμένες επιλογές των “ερυθρόλευκων” και με τον Γιούλ να πρωταγωνιστεί να “κλείνει” το δεκάλεπτο προηγούμενη με 18-12

Η “Βασίλισσα” έπιασε” ρυθμό στη συνέχεια, οι Πειραιώτες άργησαν να “ξεκολλήσουν” από τους 12 πόντους αφού δεν βρήκαν λύση στο σκοράρισμα, αλλά σε ένα... νεκρό διάστημα της Ρεάλ οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τρόπο να πάρουν πόντους και να μειώσουν σε 27-23. Οι Ισπανοί πάντως σε κάθε ολιγωρία των Πειραιωτών “χτυπούσαν”, με τον Ροντρίγκες να δημιουργεί και να σκοράρει. Με ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού όμως στα τελευταία λεπτά (από ένα τρίποντο Σπανούλης και Παπαπέτρου) οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με 40-34.

Ου δυο ομάδες μπήκαν πολύ καλά και στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά και την Ρεάλ να βρίσκει λύσεις με τον Μπουρούση. Με δυο τρίποντα του Πέτγουεϊ οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν σε 56-49, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν εύστοχοι στις βολές που κέρδισαν. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να έχουν μια διαφορά 7 π. (59-52).

Τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού (αχίλλειος πτέρνα του τα πολλά χαμένα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση) και οι νευρικές επιθέσεις του Ολυμπιακού επέτρεψαν στην Ρεάλ να φτάσει την διαφορά στους 12 (66-54). Το μομέντουμ του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, που ανέβαζαν συνέχεια την διαφορά, βρίσκοντας λύσεις απ' τον Ρέγιες. Απ΄ την άλλη, ο Σπανούλης πάλευε μόνος του από πλευράς Ολυμπιακού. Το τελικό έστειέ την Ρεάλ στο Final 4 του Μιλάνου και τον Ολυμπιακό να παραδίδει τα εδώ και δυο χρόνια σκήπτρα του.

Δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 59-52, 83-67.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 15, Ντίεθ, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 8, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20, Μπουρούσης 8, Σλότερ 1, Μεζρί.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Ντάνστον 4, Σπανούλης 19, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.