Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ΤΕΛΙΚΗ ΡΗΞΗ!


ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Και να θέλει η κυβέρνηση δεν μπορεί να φύγει το θέμα Μπαλτάκου από την κορυφή της ατζέντας . Οι λόγοι είναι και υποκειμενικοί και αντικειμενικοί. Υποκειμενικοί διότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα πλήν ΝΔ ανακάλυψαν τον μήνα που θα θρέψει τους εννιά. 
Το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο χαρούμενο για την εξέλιξη ώστε ο αρχηγός του οργάνωσε έκτακτη διακαναλική συνέντευξη τύπου για να μας πεί ότι με αφορμή την υπόθεση αυτή φάνηκαν οι 
<< αισθητικές διαφορές >> μεταξύ των δύο εταίρων.
 Η Δημοκρατική Αριστερά που ήταν εξαφανισμένη στις μετρήσεις – οι δημοσκόποι δεν την ανίχνευαν κάν- αναστήθηκε, ζητά το λόγο και προσδοκά δικαίωση για την ρήξη της με τον Μπαλτάκο . Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχίσει να καταλαμβάνεται από ανοιξιάτικη μελαγχολία βλέποντας ότι είναι αδύνατον να αποκτήσει μόνος του δυναμική νίκης ξαφνικά πετάχθηκε από την καρέκλα του και πανηγυρίζει όπως ο απογοητευμένος οπαδός ομάδας που βλέπει να μπαίνει αυτογκόλ κατά τύχη. Το αυτό ισχύει βεβαίως και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου που φυλλοροούσαν.
 Η εγκατάσταση ενός αμιγώς πολιτικού θέματος στην κορυφή μια κατά βάση οικονομικής ατζέντας είναι λοιπόν όρος επιβίωσης για τους πάντες που έβλεπαν τη ΝΔ να έχει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Αποκλείεται να κάνουν την χάρη στην κυβέρνηση να το αφαιρέσουν από τον δημόσιο διάλογο, υπάρχουν - δεν υπάρχουν αφορμές.
 Ο πρώτος επισπεύδων, να το θυμάστε αυτό , θα είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αποτινάξει από πάνω του την κατηγορία περί συνεργασίας με την Δεξιά. Η φράση Βενιζέλου << ο πρωθυπουργός έχει εφεξής την ευθύνη της επιλογής των συνεργατών του >> δεν είναι αθώα. Έχει βάθος. Πέραν των υποκειμενικών λόγων που συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα υπάρχουν όμως και αντικειμενικοί λόγοι. 
Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει όλη την πολιτική διαχείριση αλλά το φίδι από την τρύπα αναλαμβάνουν να το βγάλουν οι δικαστές σε όλα τα επίπεδα : Άρειος Πάγος, Συμβούλιο Επικρατείας, ανακριτές. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να ανακηρύξει ή να μην ανακηρύξει την Χρυσή Αυγή ως κόμμα που δύναται να μετέχει στις ευρωεκλογές. Το Συμβούλιο Επικρατείας θα αποφανθεί αν είναι συνταγματική ορθή η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής με απόφαση πλειοψηφίας 153 εδρών. Οι ανακρίτριες αν θα στείλουν φυλακή και τους υπόλοιπους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ποιο πλεόνασμα , ποιά Μέρκελ και ποιο χρέος (δυστυχώς ).
 Θα πάμε σε κάλπες και με άρτο και με θεάματα. Τι θα κάνει ο Σαμαράς ; Όσοι τον ξέρουμε δεν έχουμε αμφιβολία . Ετοιμάζεται για την τελική ρήξη και με τους καραγκιοζοπαίχτες που κρύβονται πίσω από τον μπερντέ. Η υπόθεση της ΕΡΤ έδειξε ότι είναι άριστος στο μετωπικό παιχνίδι αλλά δεν είναι πάντα καλός στα << τελειώματα των φάσεων >>. 
Να δούμε αυτή την φορά !