Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Άρωμα τρομοκρατίας… στη σκιά της εξόδου στις αγορές


Μια μέρα αφού η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια και 24 ώρες, σχεδόν, πριν «πατήσει» το πόδι της στην Ελλάδα για δεύτερη φορά εν μέσω κρίσης η Άνγκελα Μέρκελ, η Αθήνα κλωνίζεται από μια τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της πόλης
Με… κρότο ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι Αθηναίοι, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αμερικής, ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, μπροστά στο θέατρο Αλίκη, ξημερώματα Πέμπτης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι τρομοκράτες είχαν κάνει δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήμα λίγο  μετά τις 05:10. Είχαν δώσει 45 λεπτά περιθώριο να εκκενωθεί η περιοχή. Ακριβώς 45 λεπτά μετά, ήρθε η έκρηξη. Τόσο ισχυρή που το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων και ακούστηκε μέχρι το Παγκράτι.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας ήταν «νεκρή» ζώνη.
Το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στα γύρω καταστήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα θραύσματα έφτασαν μέχρι την Παλαιά Βουλή
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το παγιδευμένο αυτοκίνητο το πάρκαρε στο σημείο ένα άτομο το οποίο στη συνέχεια διέφυγε με ένα δίκυκλο που τον περίμενε λίγο πιο μακριά.
Πριν γίνουν τα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, οι άνδρες της ασφάλειας στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας ειδοποίησαν την αστυνομία για έναν ύποπτο άνδρα. Τους κίνησε την περιέργεια το γεγονός πως είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο σημείο, όπου απαγορεύεται η στάθμευση καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας.
 Ακόμη περισσότερο τους ανησύχησε ο οδηγός. Ο άνδρας που πάρκαρε το παγιδευμένο αυτοκίνητο βγήκε από αυτό φορώντας κράνος και στάθηκε στη γωνία της οδού Πανεπιστημίου με την οδό Αμερικής.
Στο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Τράπεζας βρίσκεται και το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ενώ στην περιοχή βρίσκονται επίσης ένα υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και το ΕΣΡ.
Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες τα χαρακτηριστικά του νεαρού ήταν αλλοιωμένα.
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.
Η έκρηξη είχε στόχο την Τράπεζα της Ελλάδας. 

απε