Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στο πλευρό του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου η πλειοψηφία των προέδρων του Δήμου Βέλου-Βόχας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjD4wPObMFbs1djauBpVXvVntzsjYaFNQ7VTkRDK1KMeOpAGKqoCWZxpp79K_ZlgW5iljGcs5aidHH6ne6xLEY5_A8xgSrXNtFn5c2dZVATeYzgIB_RZK5asaYV1fHqDaYgn9k2tORenU/s1600/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%99%CE%92%CE%91%CE%A3.jpg
Μαζική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υποστήριξη των προέδρων των κοινοτήτων του Δήμου Βέλου - Βόχας στο πρόσωπο του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου. Η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων τάσσονται υπέρ του και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος στηρίζεται και από προέδρους που εκλέγηκαν με το συνδυασμό του Θόδωρα Λαμπρόπουλου το 2010. Αυτό το γεγονός από μόνο του δηλώνει την άριστη μεταξύ τους επικοινωνία και την αμέριστη εμπιστοσύνη των τοπικών προέδρων στον κ. Παπακυριάκο, αλλά και την εκτίμηση την οποία τρέφουν για το πρόσωπό του και τις ενέργειές του τα 3,5 αυτά χρόνια.
Στο πλευρό λοιπόν του Αννίβα τάσσονται οι: Καλογερόπουλος Ανδρέας (πρώην πρόεδρος Δημ.Κοιν. Βέλου), Νούτσης Κων/νος (πρόεδρος Τ.Κ. Στιμάγκας), Παπαδημητρίου Φάνης (πρόεδρος Τ.Κ. Νεράντζας), Καραχοντζίτης Αντώνης (πρόεδρος Τ.Κ. Κοκκωνίου), Άγγελος Μαστοράκος (πρόεδρος Τ.Κ. Πουλίτσας), Κόλλιας Νίκος (Πρόεδρος Τ.Κ. Κρηνών), Μαγγίνας Γεώργιος (πρόεδρος Δ.Κ. Ζευγολατιού), Μπακιρτζής Εμμανουήλ (πρόεδρος Τ.Κ. Χαλκείου), Τάσος Αναγνωστόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ. Ευαγγελίστριας).
Επίσης, την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Αννίβα επιβεβαίωσαν οι: Ρόζος Νίκος (επόπτης ΑΟΣΑΚ, Κοκκώνι), Τσελώνης Αριστείδης (Αγρότης, Σουληνάρι), Βαγγέλης Δαγρές (Νεράντζα), Βασιλική Βασιλείου-Πανουτσοπούλου (Ζευγολατιό), Ντάνος Γεώργιος (Δημ. Σύμβουλος, Γεωπόνος, Ευαγγελίστρια), Στελλάτου Νίκη (Οικονομολόγος, Βέλο), Ευστάθιος Ιωάννου (αγρότης, Σουληνάρι).
 Από το 2011 έως σήμερα, μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου και των συνεργατών του είναι η, όσο το δυνατόν, εκπλήρωση αιτημάτωντων υπευθύνων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Έχοντας ως γνώμονα τη προτεραιότητα αυτή, υλοποιήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι των βασικών αναγκών των σχολικών κτιρίων, το οποίο και παρουσιάζεται συνοπτικά στη συνέχεια:


ΕΤΟΣ 2011
• Έργα στεγανοποίησης Παιδικού Σταθμού Βραχατίου. Αποξήλωση αύλειου χώρου από κυβόλιθους και διάστρωση με σταμπωτό μπετό. Νηπιαγωγείο Βέλου: Διαμόρφωση αίθουσας , κατασκευή εξωτερικού στεγάστρου και
• Γυμνάσιο Βέλου :Διαμόρφωση αίθουσας, γραφείων και εργαστηρίου Η-Υ
• Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου: Διάστρωση αύλειου χώρου με άσφαλτο.
• Νηπιαγωγείο Βοχαϊκού: Διαμόρφωση αίθουσας.

ΕΤΟΣ 2012
•Γυμνάσιο Βέλου: Διαμόρφωση αίθουσας (πλακοστρώσεις, βαφές, κουφώματα νέα,
• Γυμνάσιο-Λύκειο Βέλου: Διαχωρισμός υπάρχουσας αίθουσας για την δημιουργία δύο νέων αιθουσών (γυψοσανίδες, μεταφορά ηλεκτρολογικών , βαφές, κατασκευή νέας
• Νηπιαγωγείο Κοκκωνίου: Αντικατάσταση κουφωμάτων, στεγανοποίηση υπαρχόντων και
• Δημοτικό Σχολείου Βοχαϊκού: Ενέργειες για χορήγηση κτιριολογικού προγράμματος προσθήκης νέων αιθουσών και ενέργειες για την συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας
 Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού: Εργασίες στεγανοποίησης.

ΕΤΟΣ 2013
*Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού: Ανάθεση σε ιδιώτες Μηχανικούς της Μελέτης προσθήκης αιθουσών.
*2ο Νηπιαγωγείο Βέλου: Διάνοιξη νέων κουφωμάτων, στεγάστρων και επισκευών.
*Δημοτικό Σχολείο Βέλου.: Κατασκευή αποχέτευσης όμβριων προαύλιου χώρου, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων, αντικατάσταση σωληνώσεων θέρμανσης, ελεγχος και επισκευή υδραυλικών του κτιρίου.
*Νηπιαγωγείο Κοκκωνίου:  Αποξήλωση μεγάλου τμήματος της ασφάλτου του προαυλίου χώρου και κατασκευή στην ίδια θέση χώρου παιχνιδιού των παιδιών με πλήρωσή του με χαλίκι. Επισκευή του υπόλοιπου χώρου του προαυλίου με επάλειψη της ασφάλτου και διαμόρφωση κλίσεων για την απορροή ομβρίων. Δημιουργία παρτεριών και πλήρωση με φυτική γη. Καθαρισμός πλακών πεζοδρομίων της εισόδου του σχολείου και διαμόρφωση εισόδου. Βαφή και επισκευή εξωτερικού στεγάστρου. Κατασκευή στεγάστρου στο γραφείο των εκπαιδευτικών. Έλεγχος και επισκευή υδραυλικών του κτιρίου.
*Δημοτικού Σχολείου Κοκκωνίου-Πουλίτσας: Χρωματισμοί αιθουσών και έλεγχος και επισκευή υδραυλικών των κτιρίων του.
*2ο Δημοτικό Σχολείου Ζευγολατιού: Επισκευή και αντικατάσταση εξωτερικής περίφραξης επισκευής υπάρχουσας  περίφραξης, αποξήλωση παλαιάς και κατασκευή νέας περίφραξης στο ανατολικό και νότιο τμήμα του χώρου του σχολείου. Μόνωση οροφής γραφείων, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και μετακίνηση της μεταλλικής πόρτας εισόδου και εξόδου αυτοκινήτων.
*1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού: Εγκατάσταση νέων σωληνώσεων θέρμανσης στην θέση αυτών που είχαν κλαπεί. Επισκευή και κατασκευή νέου παρτεριού στην θέση του παρτεριού που ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών. Εργασίες μόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας των γραφείων και των κουφωμάτων στον διάδρομο του ισογείου  του παλαιού κτιρίου.
*Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού: Εργασίες αποκατάστασης προαυλίου χώρου , οργάνων παιδικής χαράς και αντικατάσταση χώρου πλήρωσης υλικού του προαυλίου με χαλίκι.
*Νηπιαγωγείο Βοχαϊκού: Επισκευή στέγης ημιυπαίθριου χώρου και τοποθέτηση πλέγματος περιμετρικά της περίφραξης.
*Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού: Τοποθέτηση υδρορροών και εργασίες προαυλίου χώρου.
*Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου: Εγκατάσταση νέου δικτύου υπολογιστών και κατασκευή υδρορροών.
*Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου: Αποξήλωση και αντικατάσταση κουφωμάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και του εργαστηρίου υπολογιστών».