Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γρηγοράκος: Αδικήθηκε ο Σαμαράς από το λάθος του Μπαλτάκου

grigorakos1
Ατομική ευθύνη στον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποστηρίζοντας, στη Βουλή, ότι «αδικήθηκε ο πρωθυπουργός από το λάθος του κ. Μπαλτάκου ο οποίος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξουσία που του δόθηκε».
«Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά, αν κάνεις λάθος, δεν βγαίνεις παγανιά να το επαναλαμβάνεις», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος, σχολιάζοντας εμμέσως την σημερινές δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου σε Μέσα Ενημέρωσης. Και προσέθεσε: «Έχει μακρύ δρόμο ο κ. Μπαλτάκος. Δεν τελειώνει όμως με το να βγαίνεις στα ΜΜΕ και να διαιωνίζεις το λάθος».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι τέτοια γεγονότα δεν βοηθούν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, που ήταν, όπως είπε, και η επιδίωξη της συγκυβέρνησης, αρχικά με τη συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για «συγκεκριμένες και υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων που δεν έθεσαν σε χειμερία νάρκη τον εαυτό τους και δεν εξισώθηκαν», προσθέτοντας ότι οι θέσεις και απόψεις τους κρίνονται και αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό.
«Είναι ανεπίτρεπτος, ανιστόρητος και απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τον κ. Σαμαρά και έγινε η πολιτική του συνιστώσα. Τα δυο κόμματα επιμένουν στην αυτονομία τους. Είναι δύο ιστορικές παρατάξεις. Το καθένα κουβαλά το πολιτικό παρελθόν του. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο ούτε κανείς μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του που είναι στη κυβέρνηση», υπογράμμισε.
Ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε στη συνέχεια ότι αυτές τις μέρες αδικήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός και o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι το λάθος των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ήταν ότι γαλουχήθηκαν με την αυταρέσκεια της αυτοδυναμίας.
«Οι αυτοδυναμίες οφείλουμε να καταλάβουμε ότι είναι παρελθόν. Αυτό ήταν το λάθος του κ. Μπαλτάκου», τόνισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «επιβεβλημένη μια προγραμματική σύγκλιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και προσέθεσε ότι είναι λάθος των δύο κομμάτων να θέλει το καθένα να επιβάλει στο άλλο τις προτάσεις του. «Κάτι τέτοιο, αν δεν γίνει, θα υπονομεύσει τη δυνατότητα να έχουμε ενιαία πολιτική. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος θα πάρουν θέση».
«Δεν πρέπει να βιαστούμε για αυτά τα γεγονότα. Η κυβέρνηση -είμαι σίγουρος- θα δώσει την απάντηση γιατί ηγεμονικές θέσεις δεν συνάδουν σε κρίσιμες περιόδους ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων εκλογών», κατέληξε.

ysterografa.gr