Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γ. Μιχελάκης: «Αστείες» οι αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες εντός της Νέας Δημοκρατίας

«Αστείες» οι αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες εντός της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και διαχώρισε τη ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή 
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να διαχωριστεί η θέση του πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης από τις κινήσεις του πρώην γενικού της γραμματέα, Π. Μπαλτάκου, έχει ξεκινήσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, γίνεται λόγος για «προσωπικό πολιτικό παιχνίδι» του κ. Μπαλτάκου, τον οποίο κατηγορούν για «αυτονόμηση» και «παραβίαση των πρωθυπουργικών εντολών», ενώ, επίσης, υποστηρίζουν ότι εδώ και καιρό ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης δεν είχε παρά μόνο τυπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Στο Μαξίμου, πάντως, υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλα βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο και χρυσαυγίτες και υπό το πλαίσιο αυτό οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε επαφές με τη Χ.Α., που σχεδίασε και χειρίστηκε μόνος του στο παρασκήνιο, χωρίς εμφανή προς το παρόν στόχευση. Παράλληλα ασκείται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο λένε ότι ζητώντας την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου, υιοθετεί τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής.
Εξάλλου, «αστείες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, τις αιτιάσεις για ακροδεξιούς θύλακες μέσα στη Νέα Δημοκρατία και διαχώρισε τη θέση του κόμματος από τη Χρυσή Αυγή. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Τα γεγονότα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό κατηγορία, κάποιοι είναι υπό κατηγορία προφυλακισμένοι, κάποιοι είναι υπό κατηγορία εκτός, υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν και κάνουν μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστείες τις όποιες ιστορίες για «θύλακες» εντός της ΝΔ, λέγοντας: «Ύστερα από κάποια γεγονότα που συνέβησαν, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλες οι υποθέσεις συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή πολιτικά ξεκίνησε από τη ΝΔ προεκλογικά, όταν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό δεν ήξεραν τη λέξη Χρυσή Αυγή, δεν έβγαινε από το στόμα τους η παραμικρή λέξη γιατί θεωρούσαν ότι είναι μία υπόθεση η οποία κάνει προεκλογικά -πριν από τις εκλογές του 2012- ζημιά στη ΝΔ. Οι προσπάθειες που γίνονται να πουν για τη ΝΔ και δήθεν θύλακες κλπ, είναι αστείες ιστορίες».

eklogika.gr