Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο βετεράνος δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Γιάννης Καραλής.
 Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε το 1921 στο Σαραβάλι της Πάτρας, αποφοίτησε από τη Μέση Σχολή Πατρών και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Όταν ήταν τελειόφοιτος στην Πάντειο, επιστρατεύτηκε ως στρατιώτης και στάλθηκε στη Μακρόνησο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Ασχολήθηκε επαγγελματικά, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στον πατραϊκό και αθηναϊκό τύπο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», ως συντάκτης, χρονογράφος, αλλά και ως αρχισυντάκτης.
Επίσης υπήρξε ανταποκριτής και συνεργάτης των αθηναϊκών εφημερίδων «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ναυτεμπορική», του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Πατρών.
Ο Γιάννης Καραλής ασχολήθηκε ενεργά και με τον συνδικαλισμό, μέσα από τις τάξεις της ΕΣΗΕΠΗΝ. Εκλέχθηκε πολλές φορές μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ και πρόεδρος του Δ.Σ. από το 1976 έως το 1982. Επίσης, διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος του μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών.
Ο Γιάννης Καραλής αφήνει πίσω του πλούσιο λογοτεχνικό έργο, ενώ υπήρξε συνεργάτης λογοτεχνικών περιοδικών, μέλος του Συνδέσμου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, καθώς και μέλος φιλανθρωπικών και ιστορικών σωματείων της Πάτρας.