Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέα ριζοσπαστική προτάση από τους νέους στην Ήπειρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1ogHu7D1_rbZY32qHgBsR4aCzKKBFta5pFwQtaQvC-LmGxdyFL_LU__DiLUtB_C9ERSIWyYRtSvcQnEauka5wgZe64g4x1lZTXWgRXA2kXCp-Lp_gbQbnGW1ogHg1vWwajxUQDrCgB5aI/s1600/thesprotia-news+8.jpg 
Το αληθινό ποτάμι του Αχέρωντα που κατεβαίνει στην Πάργα

Οι νέοι του δήμου Πάργας ενωμένοι από την περιοχή της Πάργας μέχρι την περιοχή του Φαναρίου και της Λούτσας.
Για ένα δήμο, ο οποίος εκτίνετε από την Πάργα, τον ποταμό Αχέρων μέχρι το Κούγκι και το Σούλι και από την άλλη μεριά από το Σούλι , το Καναλάκι μέχρι την Λούτσα μαζί με το τελευταίο χωριό του δήμου.  

Πρέπει όλοι οι νέοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση, με τις δικές μας ιδέες, με τα δικά μας ιδανικά, γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παλέψουμε και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου.

Σταματάμε σήμερα να διαπιστώνουμε, να παρακολουθούμε και να γινόμαστε θεατές εις βάρος του μέλλοντος μας. Σταματάμε να βλέπουμε παρωχημένες προσωπικότητες και τοπικούς παράγοντες να παραγοντίζουν στην πλάτη μας και να διαχειρίζονται το μέλλον μας.
Το να περιμένουμε τις εντολές τις δικές τους, να μας καλέσουν για να προσφέρουμε στον τόπο, δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Προς εκμετάλλευση μας έχουν.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε εμείς, οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας και οι παράγοντες του τόπου μας είναι ότι αυτή η ώρα είναι ώρα για μας τους νέους.
Αρκετές ευκαιρίες είχαν για να μας αποδείξουν το αυτονόητο και να μας πείσουν ότι θα αλλάξουν κάτι, δυστυχώς δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.

Εμείς οι νέοι λοιπόν από την περιοχή του Φαναρίου, της Λούτσας και της Πάργας έχουμε συγκεκριμένη πρόταση.
Όσοι νέοι συμφωνήσουν μαζί μας θα μπορούν να μας απαντήσουν στο email μας στην επιτροπή των νέων του δήμου Πάργας.

Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη.
Προτείνουμε για υποψήφιο δήμαρχο του δήμου μας ένα νέο άτομο, όπου τα κριτήρια θα αξιολογηθούν ως εξής:
·        Να είναι ηλικίας από 25-30.
·        Να είναι νέος με κοινωνική δράση, έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος, έτοιμος να προσφέρει στην κοινωνία.
·        Σε αυτό μπορούν να αυτοπροταθούν ή να προτείνουμε 20 άτομα στο σύνολο τους, νέα πρόσωπα, 6 από την περιοχή της Πάργας και 14 από τις περιοχές Φαναρίου και Λούτσας.
Μέσα από μια έντιμη με διαφάνεια κλήρωση θα προκύψει ο υποψήφιος δήμαρχος με κριτήρια που και εσείς μπορείτε να μας προτείνετε.

Εμείς πιστεύουμε λοιπόν στην συλλογικότητα, πιστεύουμε σε όλη την ομάδα και για μας δεν είναι πρώτη προτεραιότητα τα πρόσωπα γι αυτό προτείνουμε ο υποψήφιος δήμαρχος να προκύψει μέσα από την κλήρωση.
Γιατί όλη η ομάδα θα διαχειρίζεται με συλλογικότητα τον δήμο, που ακόμα και οι μισθοί του δημάρχου και των αντιδημάρχων θα μοιράζονται ισότιμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους 
Εμείς επενδύουμε στην συλλογικότητα και την ομαδικότητα των ανθρώπων και όχι στην ατομικότητα ενός προσώπου.

Στην συνέχεια τα άτομα που δεν κληρωθούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και θα απαρτίζουν τα στελέχη του δήμου στην πορεία.
Θα μπορούν νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 30 ετών να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και τοπικοί σύμβουλοι για να εκπροσωπηθεί και το τελευταίο χωριό του δήμου.

Για μας έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη σημασία η ομάδα να στηρίζεται και στην ομάδα των τοπικών συμβουλίων, τα οποία θα είναι εκείνα που θα επεξεργάζονται και θα φέρνουν προτάσεις για να τις υλοποιεί η δημοτική διαχείριση.
Άρα θα παίξει σημαντικό ρόλο η δραστηριοποίηση των νέων ακόμα και στο τελευταίο χωριό.
Γιατί έτσι θα δώσουν την δυνατότητα τα αγγεία να δουλέψει καλά η καρδιά του δήμου.

Έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας δήμος μέσα στον οποίο θα μας δίνετε η ευκαιρία να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη και να είμαστε υπεύθυνοι για τον μέλλον μας.
Αυτή πραγματικά είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε χωρίς κόμματα, χωρίς πολιτικούς προϊσταμένους. 
Οι νέοι μπορόυν να επικοινωνούν μαζί μας στο email: neolaiapargas@yahoo.gr.
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την ιδέα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 Ας εκμεταλλευτούμε την δύναμη του διαδικτύου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι της 20 του μηνός.
Γράψτε μας προτάσεις. Θέλουμε πολύ να έχουμε και τις δικές σας προτάσεις.
Θα επανέλθουμε και με άλλες ανακοινώσεις.

Ήδη στον δήμο μας στους κομματικούς συνδυασμούς εκδηλώθηκε πανικός και όλοι οι συνδυασμοί συγκλίνουν στα κους κους και στην ζύμωση για το τι θέλουν αυτοί οι πιτσιρικάδες τώρα.
Αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι το όραμα μας να το κάνουμε πράξη.

Η επιτροπή των νέων του δήμου Πάργας με έδρα το Καναλάκι.

neolaiapargas@gmail.com