Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ



 Του Ανδρέα Μητσόπουλου


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
(Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ)


Εμφάνιση _DSC4645.JPG
Εν έτει 2014, η άλλοτε κραταιά Κόρινθος, η πόλη με την βαριά ιστορία επτά και  πλέον χιλιάδων χρόνων, η πόλη-κράτος που αποτελούσε πηγή εμπνεύσεως και παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον Αρχαίο Κόσμο, μιας που συνδύαζε την πνευματική δύναμη, τον πλούτο και την εμπορική δραστηριότητα, με την στρατιωτική και ναυτική ισχύ (ου παντός πλειν ες Κόρινθον, έλεγαν στην αρχαιότητα), αποτελεί σήμερα μία “πόλη φάντασμα”, πλήρως υποβαθμισμένη, στερούμενη στοιχειωδών υπηρεσιών για τους δημότες της. Μία πόλη που βρίσκεται σε μαρασμό, με μαγαζιά κλειστά, μειωμένη εμπορική δραστηριότητα, ανύπαρκτη ανάπτυξη και επενδύσεις, καθώς και παντελή έλλειψη έργων υποδομής. Μία πόλη που οι ανερμάτιστες πολιτικές, με την ανοχή των τοπικών παραγόντων, την υποχρέωσαν να επωμισθεί χιλιάδες επικίνδυνους για την δημόσια τάξη, ασφάλεια και υγεία λαθρομετανάστες, που φυλάσσονται στο ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου. Μία πόλη εχθρική στους επισκέπτες και τους τουρίστες, που διαθέτει όμως βρώμικους και έρημους πεζοδρόμους για να υποδηλώνουν την απόλυτη καταχνιά που επικρατεί παντού.

          Για την κατάντια αυτή δεν ευθύνεται μόνο ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” και η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Ευθύνη και μάλιστα ακέραια φέρουν όσοι διοίκησαν τον Δήμο Κορινθίων τις τελευταίες τετραετίες. Ευθύνονται αυτοί που μετέφεραν το κομματικοποιημένο κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση και η αξιοκρατία έγινε άγνωστη έννοια. Αυτοί που δεν αντιστάθηκαν στη μετατροπή του Ιστορικού Στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών και έτσι διασαλεύθηκε η ασφάλεια των πολιτών και μαράζωσε ο εμπορικός κόσμος. Αυτοί που δεν κατόρθωσαν να απορροφήσουν κονδύλια και να τα διαθέσουν τόσο στον εξωραϊσμό της εικόνας της πόλης, ώστε να γίνει πόλος έλξης τουριστών, όσο και στην κοινωνική πολιτική. Αυτοί που αδιαφόρησαν για τα τοπικά προβλήματα (π.χ. αντικειμενικές τιμές, ύδρευση, στην Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου). Αυτοί που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το γάντζωμα στην καρέκλα της εξουσίας, ως επαγγελματίες πολιτικοί, μιας που έξω από το χρυσό κλουβί τους, δεν τους περιμένει κάποιο επάγγελμα ή ενασχόληση. 
          Η κίνηση του Βασίλη Νανόπουλου να διεκδικήσει τον Δήμο Κορινθίων με σκοπό να αναμορφώσει τις δομές του, πραγματοποιείται λίγο πριν η κατάσταση στην πόλη γίνει μη αναστρέψιμη. Μαζί του συστρατεύονται όλες οι υγιείς δυνάμεις στην πόλη και τα χωριά μας που αγωνίζονται:

          Για τη μείωση των υπέρογκων αντικειμενικών τιμών στον Δήμο και ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου.
          Για την αρτιότερη ύδρευση και άρδευση σε όλη την επικράτεια του Δήμου, αλλά και την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης.
          Για την συστηματική αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα της Κορίνθου και των χωριών μας.
          Για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου και της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου.
          Για την περιφρούρηση της ασφάλειας των δημοτών, πιέζοντας την Πολιτεία για συστηματικότερη αστυνόμευση στα χωριά μας.
          Για την άμεση προώθηση του Σχεδίου Πόλης.
          Για την βελτίωση της οδοποιΐας σε αγροτικές και παραλιακές οδούς.
          Για τη μείωση των Δημοτικών Τελών, που ειδικά στην Παραλιακή Ζώνη του Δήμου είναι υπέρογκα.
          Για την ταχεία αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο και την λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στις εισόδους των χωριών μας.
          Για την αξιοποίηση του Ναυτικού Καταφυγίου του Άσσου.
          Για την κατασκευή κυματοθραυστών στις παραλιακές περιοχές και την τοποθέτηση ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες του Δήμου.
          Για την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους, με πραγματοποίηση ημερίδων και βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης.
          Για την πολιτιστική προβολή, με θεσμική καθιέρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ουσίας (π.χ. συμπόσιο των 7 σοφών της Αρχαιότητας στο Αρχαίο Λέχαιο, Αρχαία Δίολκος κ.ο.κ.).
          Για την δυναμική τουριστική προώθηση της περιοχής.
          Για την δωρεάν παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλο τον Δήμο.
          Συστρατευόμαστε μαζί του, όλοι εμείς που οραματιζόμαστε:
          Μία Κόρινθο καθαρή, που θα σέβεται τους δημότες της.
          Μία Κόρινθο με αυξημένο αίσθημα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
          Μία Κόρινθο με τουριστική ανάπτυξη που θα τονωθεί με την επικείμενη έλευση των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας, χάρη στις αποτελεσματικές ενέργειες του Βασίλη Νανόπουλου, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
          Μία Κόρινθο απαλλαγμένη από το καθημερινό κυκλοφοριακό πρόβλημα.
          Μία Κόρινθο οικονομικά εύρωστη με αξιοποίηση των φυσικών της πόρων.

          Μία Κόρινθο που θα δεσπόζει η εντιμότητα και οι διαφανείς διαδικασίες κατά την ανάθεση δημοσίων έργων.
          Μία Κόρινθο με αξιοποιημένο τον ιστορικό χώρο του Στρατοπέδου, με γνώμονα το συμφέρον των Κορινθίων.
          Μία Κόρινθο, που θα απεμπλακεί από τις συμπληγάδες της Αθήνας και της Πάτρας, γιατί θα έχει αποκτήσει την δική της ευδιάκριτη ταυτότητα και θα αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες, οι οποίοι χάρη στην τουριστική αξιοποίηση, την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την  διεθνή διαφήμιση των κορινθιακών προϊόντων, θα την έχουν επιλέξει ως βασικό προορισμό, με σκοπό να ανακαλύψουν τις ανεξάντλητες ομορφιές ολόκληρης της Κορινθίας. 
          Μία Κόρινθο που θα σέβεται την Ελπιδοφόρα Νέα Γενιά και θα την διατηρεί στον τόπο της, προσφέροντάς της εργασία, εξασφαλίζοντας την  αξιοπρέπειά της και υλοποιώντας τα όνειρα των Νέων Ανθρώπων.


ΑΝΔΡΕΑΣ  Γ.  ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
(Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ)