Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Σκληρες κουβεντες στο Δημοτικο συμβουλιο κατα την λογοδοσια του Δημαρχου Αντωνη Κλαδουχου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ: "ΔΥΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ".
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ: "ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑ".
ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ: "ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ".

ΦΡΑΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ [ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ] ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 Ο εμπειρότατος αυτοδιοικητικός,πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σκούρας πάντα[!] καλοδιαβασμένος έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των οικονομικών του Δήμου,με δεδομένη την άποψη του κ. Κλαδούχου ότι κυρίως τα τελευταία χρόνια δεν έλαβε χρήματα,για έργα και δράσεις, από την κεντρική διοίκηση. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί θα δείτε,ακριβός το σχετικό video… Παράλληλα ούτε λίγο ούτε πολύ,είπε ότι ο Δήμαρχος είναι "πολιτικός ταχυδακτυλουργός" σε αυτά…

Ασυνήθιστη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίθεση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντρέα Ζάρρου αφού,μεταξύ των άλλων, χαρακτήρισε ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Επίσης ζήτησε κοινή δέσμευση από τους υποψηφίους Δημάρχους για 2,το πολύ, θητείες στην τοπική εξουσία! Πάνω σε αυτό[!] χαρακτήρισε τον κ. Κλαδούχο "Καθεστως"!

Ο κ. Αντώνης  Κλαδούχος πάντως, μάλλον,δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα των ανωτέρω, με την έννοια του ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΑΝ!.. Και όταν λέμε δεν τον άγγιξαν εννοούμε τους [σκληρούς] χαρακτηρισμούς "Αντιδημοκρατικός"- "Καθεστώς" κ.τ.λ.
Κατά τα άλλα στην αρχική\ βασική του τοποθέτηση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής  είπε…

-Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου- ΄΄Κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο ψυχικής υγείας, διανομή τροφίμων και φαγητού, καμία αύξηση των τελών και φόρων, μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση τελών αγροτικής οδοποιίας, λειτουργία Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ασθενοφόρο όχημα για μεταφορά των δημοτών μας. Ο Δήμος γίνεται το κοινωνικό αποκούμπι, το κοινωνικό απάγκιο μέσα στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας΄΄.
Στον τομέα της εκτέλεσης έργων πάντα για την παρούσα θητεία:
1) Έργα προϋπολογισμού 17.750.936,07 εκτελέστηκαν ή εκτελούνται ή δημοπρατήθηκαν τα έτη 2011-2014.
2)  Πολλές και σημαντικές προσπάθειες στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, όπως είπε ο κ. Κλαδούχος,σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς στην προσπάθεια καλλιέργειας, ανάδειξης και προβολής ντόπιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.
Εδώ πάντως κάποιος αντιπολιτευόμενος του Δημάρχου,θα μπορούσε να αντιπαραθέσει το γεγονός, όπως είπε ο κ. Ζάρρος[!] ότι το ΄΄Πανταζοπούλειο΄΄Δερβενίου έκλεισε. Βέβαια μπορεί να έκλεισε -αν έκλεισε- αλλά τα πολιτιστικά τμήματα που έχει λέγεται ότι λειτουργούν κανονικά.Οι Δερβενιώτες γνωρίζουν…
3) Έτοιμες ώριμες μελέτες για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από το νέα ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020.
 freddotv.gr*

 *Για μια ακόμα φορά τα Κορινθοκεντρικά μέσα μαζικής επικοινωνίας απείχαν[...] με μοναδική εξαίρεση την κάμερα του freddotv.gr\Axion!
Εμείς ειδησεογραφικά είμαστε κοντά στην τοπική κοινωνία του Δ.Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ μας αναδεικνύουμε τα προβλήματα της περιοχής αλλά..και τις υποψηφιότητες!.. Γιατί ο ενημερωμένος Δημότης είναι και σωστός ψηφοφόρος!..