Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια έγινε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για πρώτη φορά μετά το 2009, στην παρέλαση συμμετείχαν και μηχανοκίνητα τμήματα.
Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή του μετά το τέλος της παρέλασης στο Σύνταγμα, που έγινε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και με λίγο κόσμο (κανείς δεν περνούσε χωρίς πρόσκληση ή διαπίστευση).
"Πριν 153 χρόνια ένας ολιγάριθμος λαός συγκρούστηκε με μια αυτοκρατορία για τη λευτεριά του και την κέρδισε. Σήμερα ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Και αυτός ο αγώνας νικηφόρος. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες".
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Επί ποδός βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστός μέχρι το τέλος της παρέλασης θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
stratiotiki-parelasi
 Για να φτάσει βέβαια κανείς στο κέντρο πρέπει να ξέρει που επιτρέπεται να σταθμεύσει και από που πρέπει να το... "κόψει" με τα πόδια σχεδόν από το Φιξ μέχρι το Ζάππειο. Και φυσικά πρέπει να έχει πρόσκληση ή διαπίστευση. Αλλιώς, του χρόνου!
Πάντως σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας έχει κατέβει περισσότερος κόσμος απ' ό,τι χθες, στη μαθητική παρέλαση, , ενώ οι πολίτες μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω.
 Η πλατεία Συντάγματος έχει περικλειστεί από κάγκελα, ενώ υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες που ελέγχουν την πρόσβαση.