Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τα Καλάβρυτα τίμησαν την 25η Μαρτίου

Τα Καλάβρυτα τίμησαν την 25η Μαρτίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Παρέλαση και αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821

Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, 25 Μαρτίου 2014, στο Ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, παρά το βροχερό καιρό, με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, για τον εορτασμό της 193ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Στις εκδηλώσεις αυτές παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελληνων, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο κ. Ηρακλής Ρούπας εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των αγωνιστών Ζαΐμαίων, ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς, απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Πετιμεζαίων, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία και στην επετειακή δοξολογία, χοροστάτησε ο Σεβασμιότητας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο γνωστός εκδότης και συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς με τίτλο «ο σημαίνων ρόλος της ορθόδοξης εκκλησίας στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821».
Ακολούθησε παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων και η καθιερωμένη αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821, οι οποίες απέσπασαν, από το πλήθος των παρευρισκομένων επευφημίες, επαίνους και χειροκροτήματα.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, δήλωσε:
«Τιμήσαμε και εφέτος, όπως αρμόζει σε Καλαβρυτινούς και Έλληνες την 193η επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Μέσα από τις σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος μας, τονίσαμε τα διαχρονικά, αέναα και πάντα επίκαιρα μηνύματα εκείνου του επικού αγώνα, που είναι μηνύματαεθνικής ενότητας, ομόνοιας, ομοψυχίας και κυρίως συνεργασίας όλων μας, αρχών, φορέων, συλλόγων, συνεργασίας των πολιτών, για το καλό του Τόπου μας και για τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση που βιώνει η Χώρα μας και οι πολίτες της. Για μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας για εμάς και τα παιδιά μας».

 thebest.gr