Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σαμαράς και Βενιζέλος συζητούν... και για εκλογές

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπορεύεται εκ των πραγμάτων η στρατηγική της επόμενης μέρας για τη χώρα, και στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης “Μεγάλου Συνασπισμού” σαν και εκείνη της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, κάθε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει τη σημασία της.
Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα λένε και πάλι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με ορατή ατζέντα τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και το γεωστρατηγικό παιχνίδι γύρω από την Ουκρανία, με εξίσου ευδιάκριτη ωστόσο την αναγκαιότητα να συζητήσουν για το σύνολο των θεμάτων που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Με επιλογική κατάληξη τις πρόωρες, βουλευτικές εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κληθεί μέχρι σήμερα να σηκώσουν το βάρος ακόμη και για την ανεπάρκεια των κομμάτων τους και πολλών από εκείνους στους οποίους εμπιστεύτηκαν ένα κυβερνητικό πόστο, πλέον ωστόσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Στη διαδρομή του απολογισμού.
Οι κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα στηθούν τον Μάιο, θα αποτελέσουν αυτονόητα εφαλτήριο ευρύτερων εξελίξεων, πάντοτε με φόντο την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει σε εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή το 2015, κάτι που σημαίνει ότι μετά τη λήξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιούνιο, ανοίγει ουσιαστικά παράθυρο πρόωρων βουλευτικών εκλογών… ανά πάσα στιγμή.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, έμπειροι “παίκτες” στο πολιτικό σκηνικό, με αποδεδειγμένες ικανότητες τακτικισμού, γνωρίζουν ότι πρέπει να οργανώσουν εγκαίρως τις “άμυνές” τους.
Και να διαμορφώσουν ένα υπερβατικό πλαίσιο, με ορίζοντα αισιοδοξίας για τον μέσο Έλληνα πολίτη, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η ρητορική των άκρων και τη σύγχυσης, στην οποία επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr