Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς στον πρόλογο της "επανεκκίνησης", μέσω ΕΛΚ...

Antonis-Samaras-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 6 και 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει ρόλο παρατηρητή.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, προσέρχεται στο Συνέδριο του ΕΛΚ έχοντας κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων και του σχεδιασμού, όχι μονάχα για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, αλλά ευρύτερα για την κοινή πατρίδα μας, από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη της ηπείρου μας, στις εκλογές του Μαϊου για τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας που απέφυγε τη χρεοκοπία, και στο πλαίσιο αυτό διέσωσε τη σταθερότητα της ευρωζώνης και τη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, είναι εκείνος που μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ έκαναν την υπερβατική πρόταση για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως υποψήφιο με το χρίσμα του ΕΛΚ για τη διαδοχή του Ζοζέ Μπαρόζο στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή στο πλέον πολιτικό και παρεμβατικό αξίωμα της σημερινής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.
Στο Δουβλίνο, το ΕΛΚ θα αποφασίσει για τον υποψήφιό του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επικυρώσει την εκλογή του Γιόζεφ Ντολ στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και θα συμφωνήσει στη χάραξη της ατζέντας με την οποία θα προσέλθει η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά στις ευρωεκλογές του Μαϊου.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν γράφει τον πρόλογο της “επανεκκίνησης”. Όχι μονάχα της Ελλάδας, αλλά συνολικά της Ευρώπης. Από το μέλλον της οποίας εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας…

ysterografa.gr