Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης: «Η ανανέωση μιας πολιτικής αυτοδιοικητικής παράταξης είναι ζωογόνος δύναμη. Ο σκληρός πυρήνας μας είναι πάλι παρών».

Σε μια πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη η ανανέωση είναι χρήσιμο μέγεθος και ζωογόνος δύναμη, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, και ανακοίνωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για το νέο ανεξάρτητο εγχείρημά μας, ο σκληρός πυρήνας του οποίου θα είναι ο ίδιος με το 2010».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συγκέντρωση του συνόλου της παράταξης, όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη νέα προεκλογική μάχη και όπου διαπιστώθηκε η ετοιμότητά της.
«Εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωσα στη διάρκεια Περιφερειακού Συμβουλίου τη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητης παράταξης με τις ίδιες αρχές όπως το 2010, όπου το κρίσιμο στοιχείο δεν ήταν η συμφωνία όλων, αλλά η ανταπόκριση στα αιτήματα των συμπολιτών μας» δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι «η Νέα Πελοπόννησος ήταν το πρώτο τέτοιο εγχείρημα στη χώρα, και μάλιστα όταν ήμουν ανενεργός πολιτικά, το οποίο συσπείρωσε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και το οποίο δεν περίμενε κανένα χρίσμα από κόμματα, αλλά στηρίχθηκε μόνο στο σχέδιό του. Το μοντέλο αυτό υιοθετήθηκε μετά από 2 χρόνια από την τρικομματική κυβέρνηση αρχικά και τη δικομματική κυβέρνηση στη συνέχεια».   
«Παραμένουμε ανεξάρτητοι και με εμπιστοσύνη μόνο στην κρίση των πολιτών»  
Ασφαλώς και είναι αποδεκτή η στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό ξενίζει ορισμένους. «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν λέγαμε ότι στηρίζουμε το έργο της Κυβέρνησης και της προσπάθειας της χώρας, αυτή δεν είναι η ευθύνη μας; Παραμένουμε στις θέσεις μας ανεξάρτητοι, ελευθερόφρονες και με εμπιστοσύνη μόνο στη κρίση των πολιτών. Το κόμμα για εμάς δεν είναι πανάκεια. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται μόνο στο συμφέρον των πολιτών».

«Η εμπειρία της παράταξης μας θα αναπληρώσουν το κενό όσων ακολουθούν δικούς τους πολιτικούς δρόμους»
Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση στελεχών της Περιφερειακής αρχής ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί, το οποίο είναι προϊόν συνολικής προσπάθειας. «Είναι αυτονόητο συνάδελφοι με πολιτική αυτογνωσία και ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενός νέου εγχειρήματος και τιμώ την προσπάθειά τους. Με δεδομένο ωστόσο το διαζύγιό τους ζήτησα ως αυτονόητη την παραίτησή τους γιατί δεν μπορεί να στέκονται με τα δυο τους πόδια σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και εκτιμώ ότι οσονούπω θα το πράξουν. Τα τέσσερα αυτά άτομα προέκυψαν τελευταία γιατί ο καθένας είχε τις δικές του υπαρξιακές αγωνίες, όπως ο κ. Πουλοκέφαλος ο οποίος ισχυρίζεται ότι με Νεοδημοκράτες δε συνεργάζεται, ενώ τρείς μήνες πριν απένειμαν τα εύσημα στην προσπάθειά μας. Η εμπειρία της παράταξής μας θα αναπληρώσει αυτό το κενό.»
«Τι είναι σύστημα Τατούλη;»
«Το σύστημα Τατούλη» μεταφράζεται σε πολύ δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο, τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.