Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χωρίζουν και ζητούν την περιουσία στην Περιφέρεια

Χωρίζουν και ζητούν την περιουσία στην Περιφέρεια

Με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για διάλυση της παράταξης τέσσερα από τα βασικότερα στελέχη της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δεδες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος έγραψαν οριστικά και αμετάκλητα του τίτλους τέλους στην συνεργασία τους  με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Και ετοιμάζονται για την επόμενη φάση της ρήξης που δεν είναι άλλη από την συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου, με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε.
Με άλλα λόγια οι τέσσερις στενοί συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη χωρίζουν με την παράταξη του περιφερειάρχη και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την …περιουσία (λέγε με διοίκηση Περιφέρειας).
Η ανακοίνωση (αναλυτικά σε άλλο link) χρησιμοποιεί εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις και περιγράφει ένα κλίμα διάλυσης στην παράταξη της πλειοψηφίας.
Αναφέρει πως «η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου», κάνει λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό και καθεστωτική νοοτροπία» από την πλευρά του Περιφερειάρχη, και ζητά την παραίτησή του.
Η ανακοίνωση ήρθε σε συνέχεια της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασης της παράταξης της πλειοψηφίας, στην οποία (σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της παράταξης) κλήθηκαν 23 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 21 δήλωσαν παρόντες -15 με τη φυσική τους παρουσία και 6 με ρητή δήλωσή τους.
Εκεί, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου της παράταξης, «οι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη ότι όσοι με την πολιτική τους συμπεριφορά και πρακτική δεν υπηρετούν πλέον τους στόχους της παράταξης και είναι ανακόλουθοι με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν απέναντι στους πολίτες είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν κατέχουν…».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του isthmοs.gr, τα πάντα κλειδώνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια του οποίου οι επαφές του Γιώργου Δέδε και των στενών πλέον συνεργατών του θα είναι πυρετώδεις και ασταμάτητες.
Μένουν να επιλυθούν κάποια τελευταία μικρά ζητήματα και όταν αυτό συμβεί, την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, η ομάδα των πρώην στελεχών του Πέτρου Τατούλη θα ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα. Περίπτωση να ανατραπεί αυτή η προοπτική υπάρχει, αλλά είναι εξαιρετικά μικρή.
Αυτό άλλωστε διαφαίνεται και με την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωση των τεσσάρων, όπου αναφέρεται: «τα προβλήματα της κοινωνίας δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών».
Κρίσιμη παράμετρος των συζητήσεων και των επαφών –που αφορά ειδικότερα την Κορινθία- είναι και η επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Εκεί, η πληροφόρησή μας υποστηρίζει πως θα αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους και πρόσωπο που θα προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και πολιτικές αναταράξεις.
Μια και ο λόγος για τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα αποδυναμώνονται τα σενάρια που έκαναν αναφορά στην Μαριλένα Σούκουλη και τον Πελοπίδα Καλλίρη. Στους ήδη γνωστούς Γρηγόρη Καρπούζη και Αθηνάς Κόρκα ήρθε να προστεθεί το όνομά του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Μήλιου.
Ακόμα, να προσθέσουμε ότι χθες το βράδυ έγινε σύσκεψη στην Συγγρού για τα θέματα των περιφερειών και αποφασίστηκε να επισημοποιηθεί η στήριξη της ΝΔ στον Πέτρο Τατούλη, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο

isthmos.gr