Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την ηγεσία

Evangelos-Venizelos
Το οργιώδες παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, έχει ως περίπου βέβαιο… θύμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το εγχείρημα της “Ελιάς” θα αποτύχει ηχηρά, πιθανότατα χωρίς καν να εκλέξει ευρωβουλευτή στη μάχη του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε μεγάλο βάρος των “ιστορικών αμαρτιών” του Κινήματος, χωρίς να του αναλογεί τόσο βαρύ φορτίο ευθυνών, το αποτέλεσμα ωστόσο είναι ότι στο πρόσωπό του οπτικοποιείται σήμερα ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που καλείται να διαχειριστεί και να ξεπεράσει ο χώρος του παραδοσιακού Κέντρου, αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης “Μεγάλου Συνασπισμού” Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τον φυσικό πολιτικό σύμμαχο του Αντώνη Σαμαρά, και την πλέον ουσιαστική σταθερά για την κυβερνητική συνοχή.
Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, στην περίπτωση κατά την οποία μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγηθεί στην έξοδο, το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική συνοχή θα υποστεί κλωνισμό, και πιθανότατα θα έρθουν πιο κοντά οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, ανοίγει την πόρτα της εξόδου, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν τον ενδιαφέρει και δεν τον απασχολεί η προσωπική πολιτική τύχη του.
“Δεν ασχολούμαι με τη “σταδιοδρομία” μου, γιατί εάν με απασχολούσε αυτό, θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατεύσει τον εαυτό μου. Επίσης, δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται “συμβατική πολιτική”. Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς αλλά και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η Ιστορία”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

ysterografa.gr