Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η επιθετική του δυστοκία "καθεστώς" στον Αστέρα Δερβενίου , 2 - 2 με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου


Ο Αστέρας Δερβενίου, αν και έπιασε κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση, τελικά αναδείχτηκε   ισοπαλος  στο "Κώστας Βυζάς" με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 2 - 2. Μάλιστα ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85΄και να πάρει τουλάχιστον, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, τον έναν βαθμό.
Ο Αστέρας δημιούργησε, αλλά έχασε πέντε τεράστιες ευκαιρίες, που αν κάποια από αυτές κατέληγε σε τέρμα, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, κυρίως στο α' μέρος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μάλλον τον ευνοεί, γιατί εκτός των δύο τερμάτων του, δεν είχε άλλες σπουδαίες φάσεις. Βέβαια "φωνάζει" για ένα οφσάιντ που του χρεώθηκε προς το τέλος του αγώνα, αλλά μάλλον δεν έχει δίκαιο.

Το α’ μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει τρομερή ευκαιρία, όταν στο 2' ο Πεθαίνος μόνος του σούταρε άουτ, από θέση μέσα αριστερά, μετά από μπαλιά όνειρο του Μακρυγιάννη. Στο 8' ο Αντωνόπουλος σεντράρισε από δεξιά, ο τερματοφύλακας Καλογερής αστόχησε στην έξοδό του και ο Πεθαίνος σε κενή εστία έπιασε άτσαλη κεφαλιά που έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 13' ο Αστέρας πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Μετεβελής τραυματίστηκε στο 10' και αποχώρησε. Ο Ολυμπιακός, μετά τις εσωτερικές αλλαγές που προχώρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος με την αποχώρηση του Μετεβελή,  ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή του Αστέρα.
 Στο 18' ο Κριαράς χτύπησε από αριστερά ένα φάουλ και ο Μούτσος νίκησε στον αέρα τον Φραντζή, που πήγε χωρίς αυτοπεποίθηση στη φάση, και πέτυχε με κεφαλιά το 0 - 1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο, απέναντι σ' έναν Αστέρα που έδειχνε σαστισμένος, με την εξέλιξη του αγώνα.
Αλλά ο Αντωνόπουλος με τον Γιαννόπουλο και τον Μπεκιάι με το δυναμικό παιχνίδι τους κατάφεραν να επαναφέρουν τους συμπαίκτες τους στη ροή του αγώνα και έτσι ο Αστέρας άρχισε και πάλι να απειλεί τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα δε μετά την ισοφάριση, που πέτυχε στο 31' ο Πεθαίνος με "σουτάκι" μέσα από την περιοχή, σε μπαλιά-τρύπα και πάλι του Μακρυγιάννη. Μέχρι του τέλος του α' μέρους, ο αγώνας κύλισε με τον Αστέρα να δείχνει μια κινητικότητα, αλλά και ο Ολυμπιακός να προσπαθεί επιθετικά με τους Θεοδωρόπουλο, κυρίως λόγω της ταχύτητάς του, και τον Παπαδημητρίου.
Στην αρχή του β’ μέρους ο Αστέρας, είχε με δημιουργό τον Μπεκιάι κι άλλη μια τεράστια ευκαιρία, όταν στο 53' μπήκε παλληκαρήσια στην περιοχή του Ολυμπιακού από τ' αριστερά και γύρισε τη μπάλα παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, αλλά οι Κουτρούλης και Πεθαίνος ολιγώρησαν να στείλουν από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Και στο 59' ο Πεθαίνος και πάλι από πολύ κοντά απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά σε σέντρα του Κουτρούλη, μιας και η αδύναμη κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Στο 68' ο Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα με τον Μαστρογιαννόπουλο να τον κυνηγά χωρίς τύχη και μετά από κούρσα 60 μέτρων έφτασε στη μικρή περιοχή του Φραντζή, όπου και σκόραρε παρά την προσπάθεια του Πολύζου που μπήκε αργά στη φάση. Ένα αδικαιολόγητο τέρμα για οποιαδήποτε άμυνα.
Ο Αστέρας μπροστά στο φάσμα άλλης μιας ήττας, προσπάθησε περισσότερο και στο 76' έφτιαξε με τον Μαστρογιαννόπουλο άλλη μια τεράστια ευκαιρία, όταν γύρισε τη μπάλα από τ' αριστερά και οι Μπεκιάι και Πεθαίνος δεν μπόρεσαν να τη στείλουν προς το τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής. Τελικά στο 85' ο προωθημένος Γιαννόπουλος έδωσε με κεφαλιά πάσα στον Καραγιαννίδη, που μέσα από την περιοχή σκόραρε, σουτάροντας χαμηλά στη γωνία του άναυδου Καλογερή.
Συμπερασματικά ο Αστέρας έφυγε δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, μιας και ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος του αντιπάλου του. Αλλά πλήρωσε για άλλη μια φορά την επιθετική του δυστοκία, η οποία δεν είναι πλέον σύμπτωση, αλλά καθεστώς και έχει σαν αποτέλεσμα τη χαμηλή βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα τη φετινή περίοδο.
Ο διαιτητής κ. Ιωαν Κακριδής και οι βοηθοί του κ.κ. Σπηλιώτης και Μπουρτζοβίτης είχαν μια αρκετά καλή διαιτησία. Κάποια μικρολάθη τους δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου (60’ Καραγιαννίδης), Μετεβελής (13’ Μερκούρης Αγγ.-73' Πρίφτης), Γιαννόπουλος, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, Μακρυγιάννης, Μπεκιάι, Πεθαίνος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr