Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το πιο γρήγορο... πιστόλι – “Πάρτυ” με Βαλντέζ ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο 4 - 1 τον Εργοτέλη

 

Με τον Νέλσον Βαλντέζ να πετυχαίνει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στο ελληνικό ποδόσφαιρο (από το ξεκίνημα του αγώνα), ο Ολυμπιακός έκανε... περίπατο στην έδρα του Εργοτέλη, διαλύοντας τον με 4-1.

Με την έναρξη του ματς ο Ολυμπιακός έδειξε πως θα είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στον Εργοτέλη. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 13' κατάφεραν να φτάσουν στο 3-0 σε τέσσερις επιθέσεις, με χατ-τρικ του Νέλσον Βαλντέζ (4', 9', 14').
Αυτό ήταν το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι όμως και το πιο σύντομο. Αυτό το έχει πετύχει στις 28 Μαρτίου 1965 ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος έβαλε τρία γκολ σε διάστημα 3 λεπτών και συγκεκριμένα από το 88ο έως το 90ο λεπτό, στη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναιγιαλείου με 7-1.
Στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το πιο σύντομο χατ-τρικ έχει πετύχει ο Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 58' του παιχνιδιού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού Αστέρα στις 17 Μαρτίου 2002 και σκόραρε τρεις φορές από το 67' έως το 72' για να διαμορφώσει το τελικό 6-0.
Χωρίς να χάσει τον έλεγχο του ματς, οι Πειραιώτες κατέβασαν... στροφές μέχρι το 30', με τους Κρητικούς να κερδίζουν μέτρα προς της εστία του Μέγιερι, κυρίως με προσπάθειες από την δεξιά τους πλευρά (με Τζανακάκη και Μπαντιμπανγκά). Ο υγιεινός περίπατος του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο όμως συνεχίστηκε στο 32', όταν ο Κάμπελ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, για το 4-0. Μέχρι οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα τέρμα, αλλά δεν τις βγήκαν οι ανάλογες ευκαιρίες.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε τους Σαρρή και Κοζορώνη στις θέσεις των αρνητικών Μεχία και Καρντόζο, ενώ ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας άλλαξε Εντιγκά τον με τον Μασάντο. Ο Εργοτέλης έδειξε βελτιωμένος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και μάλιστα μείωσε σε 1-4 με το πρώτο τέρμα του... “ερυθρόλευκου” Ιμπραΐμ στο πρωτάθλημα (55').
Μετά το γκολ των Κρητικών το ματς πήρε πολύ καλό ρυθμό για ένα δεκάλεπτο, με τον Σέποβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Στοΐκοβιτς σε τετ-α-τετ (59') και τον Μέγιερι να λέει “όχι” στο σουτ του Μπαντιμπανγκά (62'). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αλλάζει με ευκολία την μπάλα, με τους γηπεδούχους να γίνονται ξανά απειλητικοί με την είσοδο του Διαμαντάκου στο παιχνίδι και μετά, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα.

Εργοτέλης (Μ. Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Αμπντούλ Αζίζ, Μεχία (46’ Σαρρής), Αντελέγιε, Καρντόζο (46’ Κοζορώνης), Χαντί, Ιμπραϊμ, Μπουχουλάκης, Μονακέλο (71’ Διαμαντάκος), Μπανιτμπανγκά.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Τόρες, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (58’ Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά (46’ Μασάντο), Κάμπελ, Πέρες, Σέποβιτς, Βάλντες (72’ Βέργος)