Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Νίκη-χρυσάφι για Αστέρα Τρίπολης με γκολ από θέση οφσάιντ 2 - 1 τον Ολυμπιακό

Νίκη-χρυσάφι για Αστέρα! (pics)

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη και έκοψε βαθμούς από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητο ενόψει των πλέι οφ!

Οφσάιντ το γκολ της νίκης των Αρκάδων στο 90+3' από τον Καράσκο. Εκανε σεφτέ ο Βέργος, που σκόραρε 10'' αφού μπήκε στο ματς (60')! Το 1-0 ο Ντε Μπλάσις στο 22' από γκέλα του Μαρκάνο, δοκάρι ο Ολυμπιακός με τον Πελέ στο 37'.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή εικόνα και τελικώς ηττήθηκαν με τον «ρόμβο» που επέλεξε ο Μίτσελ να μην αποδίδει καρπούς. Μοναδικό κέρδος για τους Πειραιώτες ήταν ο Βέργος. Από την άλλη, ο Αστέρας είχε σε εξαιρετική τον Ντε Μπλάσις, που άνοιξε το σκορ (σ.σ.: έφτασε τα 9 φέτος) κι έφτιαξε και το γκολ της νίκης στον Καράσκο
Οι Αρκάδες χωρίς να έχουν απειλήσει, κατάφεραν να προηγηθούν στο 22' σε μια φάση που δεν… μύριζε γκολ. Ο Μαρκάνο πήγε να κάνει ντρίμπλα στον προσωπικό του αντίπαλο, γλίστρησε, γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στον Μέγερι, ο Ντε Μπλάσις κυνήγησε τη φάση, ξεπέρασε τον Ούγγρο γκολκίπερ κι έκανε το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απαντήσουν και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 37' όμως το απευθείας φάουλ του Πελέ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Μπαντή.
Η ομάδα του Μίτσελ είχε άλλη μια πολύ καλή διπλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα με τον Μανιάτη αρχικά να σουτάρει πάνω στα σώματα έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και τον Κάμπελ να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Μπαντή που έπεσε στα πόδια του κι έσωσε την εστία του.
Το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Μαρκάνο, που δεν μπόρεσε να ρεφάρει τη γκέλα του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από καλή θέση, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σάμαρη.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το ματς και να βγάζει κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Μπαντή, όμως η εικόνα του δεν βελτιώθηκε αισθητά, με τον Αστέρα να έχει μια φάση από ένα γέμισμα με τον Μέγερι να πέφτει στα πόδια του Σανκαρέ στο 53'.


Στο 60' ο Βέργος πήρε τη θέση του Μανιάτη και 10'' αργότερα χρίστηκε σκόρερ! Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σάμαρη κι έκανε το 1-1 με ωραία κεφαλιά, πανηγυρίζοντας έξαλλα το παρθενικό του γκολ στην μεγάλη κατηγορία!
Στο 65' ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει τούμπα το ματς, όμως ο Σέποβιτς έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ έπειτα από σέντρα του Τόρες.


Ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε τελικά να πάρει το «χρυσό τρίποντο» με γκολ από θέση οφσάιντ από τον Καράσκο στο 90+3'. Η νίκη αυτή βοηθάει τους Αρκάδες ενόψει πλέι οφ, καθώς μείωσε την ψαλίδα από τους προπορευόμενους κι έκοψε από έναν βαθμό σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό (88' Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66' Μουνάφο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τόρες, Μπονγκ, Μανιάτης (60' Βέργος), Μανωλάς (66' Παπαδόπουλος), Σάμαρης, Μασάντο (58' Βαλντέζ), Πελέ, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σέποβιτς