Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ




·         5.500.000,00 ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
·         ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΚΟΥΡΑΣ
·         ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΙΤΣΑ

Εμφάνιση ADA.jpgΌπως κάθε χρόνο πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έτσι και φέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης ,κ. Γ. Δέδες, ακολούθησε την πρακτική της συνέργειας που ο ίδιος έχει «υιοθετήσει», με τις επισκέψεις του στους Δήμους του Νομού και τη συνεργασία του με τους Δημάρχους και φορείς κάθε περιοχής για τον προγραμματισμό των έργων της χρονιάς. Φέτος, ξεκίνησε από τους Δήμους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων, με στόχο τον καθορισμό έργων υποδομής, αλλά και την ανακοίνωση σπουδαίων έργων που πλέον παίρνουν σάρκα και οστά.


Στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο κ. Δέδες, συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Α. Κλαδούχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, άκουσε τις προτάσεις και τα αιτήματα των φορέων και του Δήμου, ενώ αίσθηση για τα δεδομένα της δυτικής Κορινθίας, προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του για δρομολογημένα έργα.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε πως ύστερα από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας υπογράφτηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, το ποσό των 5.500.000,00 € για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Δήμου Σικυωνίων και ενημέρωσε πως στο έργο αυτό περιλαμβάνονται και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διάβρωσης στα σημεία που η τελευταία είναι πιο επισφαλής για κατοίκους κι εποχούμενους. Συμπλήρωσε δε, πως το αίτημα είχε διατυπωθεί από την προηγούμενη χρονιά και φέτος επισφραγίστηκε θετικά το αποτέλεσμα της άμεσης διάθεσης των χρημάτων για την περιοχή. Το έργο πλέον οδηγείται γρήγορα προς δημοπράτηση, ύστερα από τις άρτιες μελέτες που έχουν ήδη ολοκληρώσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της έδρας.

Μια άλλη θετική εξέλιξη, που ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης για την περιοχή, είναι η κατάθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της συμπληρωματικής μελέτης των περιβαντολογικών επιπτώσεων για το έργο της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών που απασχολεί ολόκληρο το Νομό, κυρίως για τη δημιουργία λατομείων και δανειοθαλάμων που προορίζονται για να τροφοδοτήσουν με αδρανή υλικά το έργο. Γνωστοποίησε πως μετά την έντονη αντίδραση για τη δημιουργία του λατομείου στα Πιτσά και την αρνητική τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από δική του πρόταση και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συμπληρωματική μελέτη που κατατέθηκε δεν περιλαμβάνεται η δημιουργία λατομείου στα Πιτσά. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τη διεκδίκηση του Νομού, ικανοποιεί το αίτημα των κατοίκων και παράλληλα δεν εμποδίζει τη συνέχεια του έργου της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ. Α. Κλαδούχος, ευχαρίστησε θερμά τον Κ. Δέδε, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα χρήματα που είναι πλέον διαθέσιμα για έργα αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης και για την τροπή που πήρε το θέμα του λατομείου στα Πιτσά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεργασία α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, με φόντο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε παρεμβάσεις και έργα.
Εμφάνιση DSC_0750.jpg

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το Δήμο Σικυωνίων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο, κ. Σ. Σταματόπουλο και τοποθετήθηκαν για τη σημαντική εξέλιξη της διάθεσης των 5.500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα επιτρέψουν στην Αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει πολύτιμες παρεμβάσεις στο ήδη επιβαρυμένο δίκτυο της Νέας Εθνικής Οδού και στα όρια του Δήμου Σικυωνίων, που εν μέρει θα επουλώσουν και «πληγές» από τα πρόσφατα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τη δημοπράτηση στις 25 Φεβρουαρίου 2014, του έργου για την αναβάθμιση του πρώτου εκ των τριών Κέντρων Υγείας για το Δήμο Σικυωνίων, εκείνο της Γκούρας και τόνισε πως η επιλογή της σειράς πραγματοποιήθηκε με άξονα το έμπρακτο ενδιαφέρον για τις δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σταματόπουλος, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν αναπτύξει από την αρχή της θητείας τους με μια σειρά από έργα που στοχεύουν στη συνολική ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Θετική αναφορά πραγματοποίησε επίσης, στη μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε για την ανακατασκευή του οδοστρώματος στα όρια του Δήμου, αλλά και στη δρομολόγηση της Πρωτοβάθμιας δωρεάν υγείας, σε οργανωμένη δομή με βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ