Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σύρραξη παικτών στα Μέγαρα - Νίκες σε Χανιά και Άμφισσα για Φωστήρα και Παναιγιάλειο

Συνεχίζει ανοδικά ο Φωστήρας, 1-0 τα Χανιά | onsports.gr
Στον 1ο όμιλο της football league, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, ο Φωστήρας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, νίκησε τα Χανιά στα Περιβόλια 1-0, με τον Σεχολάρι στο 72'  κι απομακρύνθηκε 10β. από την επικίνδυνη ζώνη. Τα Χανιά, που τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες,αποβολή του Σκάρου στο 73΄,  έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μόνα τους στη 2η θέση.
ΧΑΝΙΑ (Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Χατζηησαΐας, Βαλλιάνος, Σκάρος, Παπατζίκος, Παγώνης, Τσατσαρής (46' Κονσταντίνοφ), Τσάτσος (51' Λουκίνας), Πάγκαλος, Μπουντόπουλος, Μαραγκουδάκης.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Ματάισεν): Μοσχονάς, Λύρας (67' Σμυρλής), Ρουγκάλας, Σεχολάρι (83' Γαρουφαλιάς), Κακαράς, Τασουλής, Γκίνο, Ζιάμπαρης, Αχείμαστος, Μπαστάνης (46' Τεγούσης), Εμέκα.

Διπλό τετράδας ο Παναιγιάλειος, 1-0 τον Φωκικό | onsports.gr Κι όχι μόνο αυτό, ο Παναιγιάλειος νίκησε τον Φωκικό στην Άμφισσα 1-0 και βρέθηκε ένα βαθμό πίσω από τα Χανιά και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά είναι σε πολύ κατάσταση και το πιστοποίησε επικρατώντας μέσα στην Άμφισσα του πολύ δυνατού Φωκικού! Οι Αιγιώτες κατάφεραν να πετύχουν γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους ως το φινάλε, για να φτάσουν στους 33 βαθμούς και να εδραιωθούν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα play off.
Ο Παναιγιάλειος κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά του σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Χρυσοφάκη που μπήκε στο ματς στο 58' να σκοράρει στο 66' το γκολ που χάρισε σημαντική νίκη στην ομάδα του Αιγίου! Ο Φωκικός στη συνέχεια, προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει, ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 86', αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.
 ΦΩΚΙΚΟΣ (Κούτσης): Μελίσσας, Πεχλιβανόπουλος, Άλλα (75' Πολυχρονάκης), Ράντι, Σκαρίμπας (60' Γεωργουσόπουλος), Φράγκος, Σιμονιάν, Άλβαρεζ, Τζέκος, Ασίγκμπα, Καλαγκάνης
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Κουρμπανάς): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Ακπαρίδης, Ουρτάδο, Ατματσίδης, Κοιλιάρας (87' Σούλης), Νάστος, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Μπουρλάκης (80' Παπαδόπουλος), Σκαρτσίλας (58' Χρυσοφάκης)

Νέα νίκη ο Αχαρναϊκός, 1-0 τον Αστέρα Μαγούλας | onsports.grΤη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο Αχαρναϊκός που έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Μαγούλας με 1-0 και ξέφυγε εννιά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
Το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντος Σάντος στο 39' με το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα να έχει πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την παραμονή στη Football League.
Από το 33' η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σαμαρόπουλου.
Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Λιαπάκης έκανε υπέροχη πάσα στον Ντος Σάντος και ο τελευταίος πέρασε τον Κασμερίδη και σε κενή εστία πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Στο 66΄ την άγουσα για τα αποδυτηρια πήρε και ο Προβατίδης,
 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γ. Βαζάκας): Παγούδης, Προβατίδης, Μωυσιάδης, Παραράς, Νιάρος, Αθανασίου, Λιαπάκης, Ιορδανίδης, Ντος Σάντος (88' Αθανασόπουλος), Γουέλκαμ, Νεόφυτος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Δ. Μαγκαφίνης): Κασμερίδης, Σαμαρόπουλος, Στρατομήτρος, Παπαευθυμίου, Τριάντος, Πέρελμαν, Ασλανίδης, Αντωνόπουλος (46' Κορνελάτος) , Ντιέγκο, Κανελλόπουλος (54' Δημητριάδης), Δωματάς.
Πέρασε από τα Μέγαρα η Γλυφάδα, 3-1 τον Βύζαντα | onsports.grΣτους… τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και η Γλυφάδα σε ένα πολύ δυνατό ματς στα Μέγαρα, ανάμεσα σε αυτή και στον επίσης καταδικασμένο Βύζαντα, κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1 -3.
Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν ελπίδες να καταφέρουν να σώσουν την κατηγορία, όμως, έπαιξαν το ματς τους στα Μέγαρα σαν να ήταν... ντέρμπι παραμονής. Τόσο ο Βύζας όσο και η Γλυφάδα τα έδωσαν όλα, σε ένα ματς με τέσσερα γκολ, αποβολές και ένταση! Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 11' με τον Παπαδημητρίου, όμως, οι φιλοξενούμενοι στο 30' με τον Ραχίμ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα! Το ματς ήταν ιδιαίτερα δυνατό και στο 40' δόθηκε πέναλτι υπέρ της Γλυφάδας, με τον Δωροβίνη να το μετατρέπει σε γκολ και να υπάρχει αρκετή ένταση.
Με τη λήξη του ημιχρόνου εκτυλίχθηκαν σκηνές... απείρου κάλους στα Μέγαρα, με γενική σύρραξη των παικτών, με τον με τον Αγγελο Νίκου της Γλυφάδας να μεταφέρεται στο Θριάσιο Πεδίο με διάσειση και σχίσιμο στο πρόσωπο. Η «φωτιά» άναψε στο 44' όταν ο Αρκουμάνης της Γλυφάδας αποβλήθηκε, γιατί έφτυσε αντίπαλο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες, αρχικά στον αγωνιστικό χώρο κι έπειτα στα αποδυτήρια, τη στιγμή της ανάπαυλας. Αυτό είχαν αποτέλεσμα να αποβληθεί κι ο Αλέξανδρος Μαζιώτης των γηπεδούχων, το δεύτερο ημίχρονο να ξεκινήσει με καθυστέρηση 20 λεπτών.
Στο 64', κατάφερε να βάλει και τρίτο γκολ η Γλυφάδα με τον Ταμπάκη, για να πάρει έτσι τη νίκη στο... άτυπο ντέρμπι των ουραγών του Νότιο Ομίλου της Football League.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Γούτης): Μούζος, Δελάρδας, Κοντούλης (72' Κλαπής), Τσακιράκης (56' Ζάρκος), Παπαδημητρίου, Λέκκας, Ι. Μαζιώτης, Νικολέτος (61' Μιχαλόπουλος), Μεντί, Α. Μαζιώτης
ΓΛΥΦΑΔΑ (Μίχας): Διαμάντης, Αρκουμάνης, Μαρκάκης, Ζώνας, Μουστάκης, Κλέιντι, Δωροβίνης, Παιδάκης (61' Διαμαντόπουλος), Ταμπάκης (90' Μωρογιώργος), Ραχίμ (86' Δηγαλάκης), Κόκκαλης
Σε ένα επεισοδιακό και γεμάτο ένταση ντέρμπι, η Παναχαϊκή επικράτησε 2-1 του Πανηλειακού στην Πάτρα και έτσι ανέβηκε στους 31 βαθμούς όντας αρκετά κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα play off ανόδου.
«Ανεβαίνει» η Παναχαϊκή, 2-1 στο ντέρμπι με Πανηλειακό | onsports.grΗ Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει το ματς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικός της πλεονέκτημα. Το ματς στο Παμπελοπονησιακό, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, «κοκορομαχίες», αποβολές και φυσικά… γκολ. Μόλις στο 6’, ο Φλίγκος έκανε ανόητη ενέργεια χτυπώντας τον Πάτο, με αποτέλεσμα να δει απευθείας κόκκινη κάρτα. Έτσι, ο Πανηλειακός έμεινε με δέκα παίκτες και επικράτησε αρκετή ένταση στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να αποχωρήσει ο επιθετικός της ομάδας του Πύργου.
Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Πανηλειακό, ο οποίος κρατούσε το «μηδέν» και με τα καλά στημένα του Κυριάκου απείλησε την εστία του Ανδρούτσου. Μάλιστα οι Πυργιώτες πήραν προβάδισμα στο 44’ με τον Βοσκόπουλο να είναι αφύλακτος μετά από εκτέλεση φάουλ στην περιοχή και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η απάντηση ήρθε με τη… σέντρα, με τον Κοντογουλίδη να σκοράρει για να πάνε με το 1-1 στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.
Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αρκετά σκληρό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Παναχαϊκή έχοντας και παίκτη παραπάνω να έχει περισσότερες δυνάμεις και να πιέζει για το γκολ της νίκης. Οι «ροσονέρι» εν τέλει κατάφεραν να σκοράρουν στο 63’, με τον Βιγιαφάνε να νικά τον Πίτκα με πλασέ μετά από πάσα του Κιάσσου. Έτσι, η Παναχαϊκή έφτασε στους 31 βαθμούς, όντας δυο πίσω από τον τέταρτο Παναιγιάλειο, με τον Πανηλειακό να μένει χαμηλά στην κούρσα, έχοντας μόνο 26 βαθμούς.
 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Λαμπάκης, Χιντζίδης, Κιάσσος, Κωστόπουλος, Βαγγελόπουλος, Φατιόν, Μπαλού (88' Φούφουλας), Βιγιαφάνε, Κοντογουλίδης (78' Αποστολόπουλος), Πάτο, Ντα Κόστα (46' Στεργίδης)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Παντελής): Πίτκας, Κοτσώνης, Καρασαλίδης. Λιόσης, Λαλίν (75' Αλτιπαρμακόφσκι), Κυριάκος, Φλίγκος, Λαμπρόπουλος, Βοσκόπουλος (69' Μπιτάνγκ), Ολίσε, Βανγκελή (82' Πόνσε)
Επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο του Παμεπλοποννησιακού Σταδίου δέχθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας, «achaiasports.gr» ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ στο εν λόγω σάιτ αναφέρει πως με το που τελείωσε το ματς της Παναχαϊκής με τον Πανηλειακό (2-1) ο ιδιοκτήτης της αχαϊκής ομάδας δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του.
Και αφού ο Κούγιας ξεπέρασε το σοκ και συνήλθε, έσπευσε να αναγνωρίσει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον υπαίτιο της επίθεσης στο πρόσωπο ατόμου της αποστολής των Πυργιωτών.
Ετσι ο ιδιοκτήτης των Πατρινών κατέθεσε μήνυση εναντίον του, με αποτέλεσμα ο θύτης να κρατείται από τις Αρχές.

 Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο (15/2)
Επισκοπή-Καλλιθέα 0-1
Κυριακή (16/2)
Βύζας Μεγάρων-Γλυφάδα 1-3
Αχαρναϊκός-Αστέρας Μαγούλας 1-0
Φωκικός-Παναιγιάλειος 0-1
Χανιά-Φωστήρας 0-1
Παναχαϊκή-Πανηλειακός 2-1
Δευτέρα (17/2)
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών 18:00 (ΟΤΕ TV