Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

“Πάνθηρες” απέδρασαν απ΄την Ριζούπολη!

“Πάνθηρες” απέδρασαν απ΄την Ριζούπολη!
«Διπλό» με ανατροπή πανηγύρισε ο Πανιώνιος επί του Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη
 Με τον Νίκο Αναστόπουλο να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Πανιώνιος πήρε νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας μέσα στη Ριζούπολη με 2-1 επί του Απόλλωνα, για την 26η αγωνισκτική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' με τον Άμπροουζ, όμως μέσα σε 8 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ανατροπή, μέ δύο γκολ του Λάζνικ, στο 31' και στο 38' με πέναλτι.
Ο Απόλλων εμφανίστηκε πιο δραστήριος στο ξεκίνημα και δίκαια προηγήθηκε στο 16', όταν σε άστοχη έξοδο του Ανέστη, ο Αμπροουζ με σουτ έκανε το 1-0. Και μέχρι το 30' ήταν πολύ καλύτερος. Ωστόσο στο 31' και σε μια αντεπίθεση, ο Λάζνικ βρέθηκε απέναντι στον Τζόρβα, πλάσαρε υποδειγματικά και ισοφάρισε.
Το γκολ αυτό άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Πανιώνιος όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά έφτασε και στην ανατροπή όταν στο 38' ο Ντούνης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κανακούδη, ο Αμπάρκιολης υπέδειξε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λάζνικ. Το 45λεπτο έκλεισε με ευκαιρία του Απόλλωνα σε σουτ του Αμπροουζ στο δοκάρι (44΄).
Το β' ημίχρονο ήταν αμφίρροπο. Παρ' όλο που για αρκετή ώρα δεν έγιναν οι μεγάλες φάσεις, ωστόσο παίχθηκε πάνω-κάτω η μπάλα. Στο τελευταίο 15λεπτο ο Απόλλωνας άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως τις φορές που οι παίκτες του βρέθηκαν σε θέση βολής, σταμάτησαν πάνω στον Ανέστη, με κορυφαία στιγμή αυτή στο 80', όταν ο τεματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Πετρόπουλου. Ετσι το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος και ο Πανιώνιος πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (42' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης (46' Τσιλιγκίρης), Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπροουζ (75' Σόντερμπεργκ), Πετρόπουλος, Ντάλμπεργκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Ντούνης (93' Πάνος), Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κολοβός, Παντίδος, Μητρόπουλος, Λάζνικ (85' Ζαχαράκης).