Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει

Andreas-Loverdos
Η πολιτική επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να μετακινήσει τη “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” στον χώρο της “Ελιάς”, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, κλείνοντας την πόρτα στη συνεργασία που βρισκόταν σε εξέλιξη με τον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά, είχε καθοριστική σημασία για τη διαμόρφωση “κλίματος” την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο επικεφαλής της “Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα” παραχωρεί συνέντευξη στο “Έθνος της Κυριακής”, και μεταξύ άλλων προτείνει η “Ελιά” να μετεξελιχθεί σε πολιτική συμμαχία και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ώστε ο χώρος της Κεντροαριστεράς να αποκτήσει ενιαία έκφραση, και να καταφέρει να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις κάλπες.
Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζει τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει, κάνοντας λόγο για “πειραματισμούς”, για τους οποίους δεν έχει σήμερα την πολυτέλεια η Ελλάδα.
“Τα δείγματα που έχουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως αρνητικά. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια σε αυτή τη συγκυρία να περιμένουμε να αναλάβει τη διακυβέρνηση και μετά να “ωριμάσει”. Ο σημερινός λοιπόν δικομματισμός είναι άγονος. Ανικανότητα, αδεξιότητα και ατολμία, εναντίον λαϊκισμού, δημαγωγίας και κρατισμού άνευ όρων”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

ysterografa.gr