Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ



Εμφάνιση DSC_0736.JPG

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, στα πλαίσια της συστηματικής του πολιτικής για την τουριστική προβολή και ανάδειξη του Νομού μας, υποδέχτηκε στην  Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Χατζόπουλο Χριστόφορο και Μανάλη Κατερίνα αντίστοιχα, με ειδικό αντικείμενο συνεργασίας την ενίσχυση των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Κορινθία και ευρύτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη Γαλλία.

Εμφάνιση mix.jpgΣτα πλαίσια της συνάντησης αυτής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων που δραστηριοποιούνται καθ΄ ολοκληρία,  ή κατά μεγάλο μέρος στον τουρισμό από τη Γαλλία, όπως τα Es Tours Hellas, Tour Greece_Look Voyage, Yalos Tours, Vacances Helliades en Greece, Hellenic Tours, Meeting Point, κ.ά. Παραβρέθηκαν ακόμη, ο κ. Δ. Σουφρίλας από το Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου (LTO), κ. Σ. Καραβούλης, οι κύριοι Σ. Κεφάλας και Δ. Βλάσης από τον ίδιο Οργανισμό, η κα. Σιαγανά από το Σύλλογο Ξενοδόχων Λουτρακίου, η κα. Μαυρομάτη και ο κ. Πάτκας από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου, ο κκ Γκατζιούφας και Κριτσινιώτης ως εκπρόσωποι επιχειρήσεων τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, η κα. Ασλανίδου από το Club Hotel Casino Loutraki, η κα. Φιλιππίδη από το ξενοδοχείο Theoxenia, ο κ. Ρούσσης από το Isthmia Prime Hotel, ο κ. Μπάκος από το Hotel Bakos, ο κ. Δρίτσας από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Aiolos Apartments, o κ. Ταπιτζόγλου από το Loutraki Hotel και ο κ. Λεωνίδης από το Ηotel Alkyon Resort & SPA.

Εμφάνιση DSC_0737.JPGΚατά τη διάρκεια της συνάντησης όλες οι  τοποθετήσεις συνέκλιναν στην προώθηση των τουριστικών – εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κορινθίας και της Περιφέρειάς μας με φιλικές Γαλλικές περιοχές προς την Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση της ροής των Γάλλων τουριστών στην Περιφέρειά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός «πακέτου» αναβαθμισμένων υπηρεσιών που θα λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, αλλά και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του Νομού μας, τόσο στον τομέα του μαζικού τουρισμού, όσο και σε κατευθύνσεις θεματικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, ο κ. Χατζόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως όσες Περιφέρειες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα της συνεργασίας με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, έχουν αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση των Γάλλων επισκεπτών στις περιοχές τους, ενώ η κα. Μανάλη, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε συνέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και να συνδυάζουν τον διατροφικό πλούτο, την ιστορία και τη διαμονή στο Νομό.
Εμφάνιση DSC_0756.JPG 
Τέλος, ο κ. Δέδες τόνισε ότι οι υπηρεσίες, που είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τα στελέχη του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, είναι πολύτιμες για την ενδυνάμωση της τουριστικής κι εμπορικής προβολής της Περιφέρειάς μας και της Κορινθίας με την παραδοσιακά φιλική χώρα της Γαλλίας και κλείνοντας κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε μια δεύτερη γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία στην οποία θα συμμετέχουν και οι επιχειρηματίες του Νομού, με εξειδικευμένο και πιο λεπτομερές πλαίσιο συνεργασίας, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ