Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μίκα Ιατρίδη: «Κύριοι, το λιμάνι του Πειραιά δεν σας ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες πολίτες».



Την κατηγορηματική αντίθεση της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από τη συγκυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

«Κύριοι, το λιμάνι δεν σας ανήκει», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, σημειώνοντας ότι μετά τις θεωρίες που ακούστηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό, θα ήταν καλύτερα να πει το ΤΑΪΠΕΔ, ότι ξεπουλά το λιμάνι, όσο, όσο, για να εξυπηρετήσει το χρέος, όπως ακριβώς προβλέπεται και στο ν. 3986.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η επιλογή της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών δεν εφαρμόζεται, πλέον, στην Ευρώπη, ενώ με την πολιτική της η συγκυβέρνηση θα χαρίσει σε ιδιώτη το λιμάνι σε εξευτελιστική τιμή, τη στιγμή που τις υποδομές του τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

«Τα ιδιωτικά μονοπώλια κάνουν καλό μόνο στον εαυτό τους», επεσήμανε η βουλευτής Δωδεκανήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα και τις υψηλές τιμές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας με την πολιτική του χωρίζει και δεν ενώνει τη ναυτιλία» κατέληξε η Μίκα Ιατρίδη, προσθέτοντας ότι «κύριοι, δεν θα είστε σε αυτές τις θέσεις για πάντα. Το λιμάνι, όμως, θα είναι».