Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καραμανλής παρεμβαίνει στα “γαλάζια αντάρτικα”…

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis
Twitter@EmOikonomidis
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πολιτικός που σηματοδότησε μια ιστορική αλλαγή… περπατησιάς για την Κεντροδεξιά, φέρνοντας τη γενιά των σαραντάρηδων σε ρόλο πρωταγωνιστή για μια παράταξη με… αργόσυρτους ρυθμούς και αντανακλαστικά προσαρμοστικότητας στη φυσική αναγκαιότητα της ανανέωσης. Ώστε ο “πυρσός να περνάει από γενιά σε γενιά”, όπως συνήθιζε να λέει ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτούν εκ των πραγμάτων έντονο πολιτικό χαρακτήρα, στον απόηχο της… βιασύνης του ΣΥΡΙΖΑ να αναγορευτεί σε επόμενη δύναμη εξουσίας, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να παρέμβει στρατηγικά και στοχευμένα: Στα “γαλάζια αντάρτικα”.
Μετά λοιπόν από τη συνάντηση που είχε στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον άλλοτε στενότερο συνεργάτη του και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού τον Γιάννη Ιωαννίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Κοινή παράμετρος των δυο υποψηφιοτήτων, το πολιτικό εμπόδιο ανθυποψηφίων προερχόμενων από την ίδια πολιτική και ιδεολογική δεξαμενή. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος καλείται στην Αθήνα να υπερβεί το κεφάλαιο Νικήτας Κακλαμάνης, και ο Γιάννης Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αν το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταλήξει στα χέρια της Κεντροδεξιάς, στη… mainstream εκδοχή της, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα έχει πάρει μια βαθιά πολιτική ανάσα.
Και θα μπορεί να χαράξει τη στρατηγική της επόμενης μέρας με περίσσευμα πολιτικής αυτοπεποίθησης. Κάτι που ο Κώστας Καραμανλής το γνωρίζει καλά…

ysterografa.gr