Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χρήστος Δημητρόπουλος: "Η Κορινθία είχε την τιμητική της. Κάθε βήμα θα έχει και συνέχεια"

Εμφάνιση dimitropoulos2..jpg 
Σχετικά με τις επισκέψεις των Υπουργών Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην περιοχή της Κορινθίας, ο Πρόεδρος Νομαρχιακής Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Χρήστος Δημητρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την παρουσία των δυο κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Νομό μας, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να τους ενημερώσω σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 15/2 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συναντήθηκε και συνομίλησε με φορείς του Νομού και ταυτόχρονα τέθηκαν υπ' οψιν του θέματα που αφορούν στο Δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου.

Την Κυριακή 16/2 , κατά τη διάρκεια της επίσκεψης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας ,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για σειρά θεμάτων που αφορούσαν αξιοποίηση του λιμανιού της Κορίνθου -εν όψει της τουριστικής περιόδου- , την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαίου λιμανιού της περιοχής του Λεχαίου και την αναπαράσταση της χρήσης του Δίολκου.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει και για τα οποία έχω δεσμευτεί προσωπικά , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε νέες προσκλήσεις σε κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης , που έχουν άμεση σχέση με αναπτυξιακούς στόχους της Κορινθίας.

Έχω ήδη καταρτίσει μαζί με τους συνεργάτες μου πρόγραμμα επισκέψεων σ' όλες τις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας τις επόμενες 60 ημέρες, με σκοπό να αποκτήσω εκ του σύνεγγυς γνώση και εικόνα των προβλημάτων και των παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Πρωταρχική ανάγκη για τον τόπο μας είναι να φέρουμε αληθινά παραγωγικές επενδύσεις. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» επενδύσεις. Αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που λένε «όχι» στις επενδύσεις.

Προσωπικό μου στοίχημα,  η διαμόρφωση μιας πολιτικής φιλικής προς την ανάπτυξη της Κορινθίας μας, τη συν-διαμόρφωση ενός τοπικού παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και τον τουρισμό αλλά και την παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας.

Είμαστε ήδη στην αρχή, κάθε βήμα θα έχει και συνέχεια.

Λέμε όχι στον λαϊκισμό και στα παχιά λόγια, προχωρούμε με σταθερά βήματα, πολλαπλασιάζοντας τις προσπάθειές μας.

Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, κανείς δεν περισσεύει.

Προχωράμε με καθαρό μυαλό μπροστά και θα πετύχουμε."