Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις "Γυναίκες της Ολυμπίας" στη 19η Διεθνή Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

Εμφάνιση foto2.jpg
Μέσα από εικόνες και γεύσεις ταξίδεψαν και προώθησαν την τουριστική εικόνα του Νομού Ηλείας, οι «Γυναίκες της Ολυμπίας», οι οποίες συμμετείχαν στην 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Οι «Γυναίκες της Ολυμπίας» εκπροσωπώντας την Ηλεία ανέλαβαν και διοργάνωσαν τη γαστρονομική γνωριμία των επισκεπτών με τις τοπικές γεύσεις του τόπου μας προσφέροντας κάθε ημέρα διαφορετικό μενού και προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, διαφόρων εθνικοτήτων στο περίπτερό τους. Υπό την επιμέλεια της επικεφαλής της τουριστικής προβολής της κοινωνικής συνεταιριστικής οργάνωσης, κας. Ασπασίας Κλοκανά και του σεφ κ. Χρήστου Γιαχαλή με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του τουρκικού εστιατορίου ο «Maestros», οι «Γυναίκες της Ολυμπίας» κέρασαν τους ξένους καλεσμένους φρεσκομαγειρεμένα παραδοσιακά ηλειακά εδέσματα κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και πολλές υποσχέσεις για μελλοντικές επισκέψεις στην Ηλεία.
 Εμφάνιση f3.jpg
Χαρακτηριστικότερη στιγμή της παρουσίας στην ΄Εκθεση αποτέλεσε η συνάντηση με την πολυβραβευμένη Κωνσταντινουπολίτισσα μαγείρισσα, Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία δοκίμασε τον μπουφέ και αποδέχθηκε την πρόσκληση των «Γυναικών της Ολυμπίας» για την πραγματοποίηση τηλεοπτικής γαστρονομικής προβολής του Νομού Ηλείας.
Το περίπτερο των «Γυναικών της Ολυμπίας» επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τομπάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη κ. Νίκος Μαθιουδάκης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία στάθηκε πολύτιμη αρωγός όλης της προσπάθειας. Οι κυρίες που εκπροσώπησαν τις "Γυναίκες της Ολυμπίας", Ασπασία Κλοκανά και Γρηγορία Βόγκα ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τη Βουλευτή Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τη βοήθειά της και τη στήριξη προκειμένου να συμμετάσχουν στην Έκθεση.