Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βουλή: 152 «ναι» για τη διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ – ανταρσία από τον Ν. Κακλαμάνη

Με 152 ψήφους υπέρ και 115 κατά υπερψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17 του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν τη διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.  Το ίδιο αποτέλεσμα κατεγράφη για την τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ. Τα άρθρα και την τροπολογία υπερψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος και Χ. Αηδόνης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, οι Ν. Κακλαμάνης, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης που ανακοίνωσε σήμερα «αντάρτικη» υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων, ενώ βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή, δεν προσήλθε στην ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι περίπου 3.000 γιατροί δεν θα αποδεχθούν τις νέες συνθήκες πλήρους και αποκλειστικής εργασίας και θα αποχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή, λουκέτο βάζουν οι περισσότερες από τις 350 μονάδες υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και ο οργανισμός μετατρέπεται από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετακυλίοντας το κόστος των εξετάσεων και της περίθαλψης στους ασφαλισμένους.
Αύριο οι απεργοί -και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και διαθέσιμοι- γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αθήνας θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν κυρίως τις νομικές ενέργειες κατά του νομοσχεδίου.

aftodioikisi.gr