Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πέτρος Τατούλης: Η ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησος ετοιμάζεται για τη νέα πενταετία



«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο μας, το οποίο έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή για να αποκαταστήσει την περιβαλλοντική ανισορροπία και να κλείσει τις μαύρες τρύπες που προξενήθηκαν στο περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια που στην Πελοπόννησο δεν είχε γίνει απολύτως κανένα βήμα για τις υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2014.
Υπέρ της ΜΠΕ ψήφισαν 28 σύμβουλοι, 1 λευκό και 2 κατά, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την οποία ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως «φυγομαχία».  
«Όλοι μαζί ετοιμαζόμαστε για μια νέα πενταετία, της προόδου, που θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης «γιατί όλοι μαζί χτίζουμε την ανεξάρτητη Νέα Ελλάδα με πίστη στους πολίτες της και κανένας δεν μπορεί να τη φέρει πάλι πίσω».
Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης «Εδώ και τρία χρόνια σπάσαμε διαχωριστικές γραμμές. Η Νέα Πελοπόννησος ήταν μια εξαιρετικά πρωτότυπη πρωτοβουλία πάνω στην οποία περπάτησε όλη η χώρα. Όλοι μας, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, είχαμε ως μόνο και κύριο γνώρισμα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω. Πραγματώσαμε μεγάλα πολιτικά στοιχήματα, ενισχύσαμε το προφίλ της Πελοποννήσου και αλλάξαμε τη δυναμική της. Πρωταρχική μας αρχή ήταν η εμπιστοσύνη μας προς τους πολίτες μας γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μεσσίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο πολίτες με πίστη στις δυνάμεις τους».