Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Όταν η Αττική παραδόθηκε (ξανά) στην κακοκαιρία

neroponti-Attiki
Το Λεκανοπέδιο της Αττικής δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά από την έντονη κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Η έντονη νεροποντή, που συνοδεύτηκε από κεραυνούς και χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 κλήσεις για άντληση υδάτων.
Προβλήματα καταγράφηκαν ακόμη με πτώσεις δέντρων, ενώ  45 πυροσβέστες με 18 συνεργεία έχουν επέμβει ήδη σε δεκάδες περιπτώσεις. Aξίζει να σημειωθεί ότι στο ύψος του Μετρό στον Χολαργό,  λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στη Λεωφόρο Μεσογείων, και στην Καισαριανή ένας μαντρότοιχος 40 μέτρων του Ιερού Ναού των Τριων Ιεραρχών δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε επτά αυτοκίνητα και δυο μοτοσυκλέτες, που ήταν σταθμευμένα.
Οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα είναι: Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Βύρωνας Πειραιάς, Αγία Παρασκευή, Δάφνη, Νέος Κόσμος και Καλαμάκι.
Γιά σήμερα στην Αττική ο καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς ισχυρές. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.  Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τη  Πελοπόννησο.  Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο  8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 


Πρόγνωση για αύριο Κυριακή

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χωράς αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 me 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση που θα γίνει ιδιαιτέρα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.