Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

H «Ξεφτίλα» του Μιχάλη Λιάπη κάνει τον γύρο του κόσμου - Tι γράφει το Spiegel

Τι γράφει το γερμανικό περιοδικό και η φωτογραφία με το... γάιδαρο!

Με τη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, ασχολήθηκε και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επιλέγοντας μάλιστα μια φωτογραφία, στην οποία ο κ. Λιάπης εμφανίζεται καβάλα σε έναν… γάιδαρο!
Η «απάτη του συνταξιούχου Μιχάλη Λιάπη» κάνει τον γύρο του κόσμου«Οι έλληνες τροχονόμοι δεν πίστευαν στα μάτια τους: κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου σε προάστιο της Αθήνας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο Μιχάλη Λιάπη, πρώην υπουργό Μεταφορών, μέσα στο ακριβό του αυτοκίνητο, που όμως είχε πλαστές πινακίδες. Επίσης, το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο», συνεχίζει.
«Ο πρώην υπουργός, που δεν είχε μαζί του το δίπλωμα οδήγησης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Το γραφείο του Μιχάλη Λιάπη δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο», προσθέτει το Spiegel.
«Ο κ.Λιάπης, που διετέλεσε υπουργός από το 2004 έως το 2007, είχε παραδώσει τις πινακίδες του στην Τροχαία, ούτως ώστε να αποφύγει τους επιπλέον φόρους - και κυκλοφορούσε με πλαστές. Εάν καταδικαστεί θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο έως 15.000 ευρώ, ενώ κινδυνεύει και με φυλάκιση μερικών μηνών», καταλήγει το περιοδικό.
Η χθεσινή σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Ο Έλληνας πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, προκειμένου να μην πληρώσει τους φόρους για αυτό», ανέφερε το Associated Press.
«Η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη, που ανήκει σε μία από τις πιο επιφανείς πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας, θα φάνταζε αδιανόητη πριν από λίγα χρόνια. Πλέον αντανακλά μία στροφή στη στάση των Αρχών εν μέσω της αυξανόμενης λαϊκής αντίδρασης ενάντια στην πολιτκή τάξη που θεωρείται υπεύθυνη για τα οικονομικά δεινά της Ελλάδα», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο Μιχάλης Λιάπης παραβίασε το «STOP» σε δρόμο της Αθήνας με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν για έλεγχο οι αστυνομικοί. Διαπιστώθηκε ότι ο πρώην υπουργός είχε καταθέσει -όπως χιλιάδες αδύναμοι Έλληνες- τις πινακίδες του οχήματος προκειμένου να αποφύγει τους φόρους και κυκλοφορούσε με πλαστές.
Μιλώντας μετά τη σύλληψή του, δήλωσε ότι «έκανε λάθος».
Το AP δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Μεταφορών και Πολιτισμού, (στις κυβερνήσεις της ΝΔ από 2004-2007) και , ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του διαθέτουν 28 ακίνητα, ενώ επεσήμανε και το βαρύ πολιτικό όνομά του, καθώς είναι ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το τηλεγράφημα του Associated Press δημοσίευσε αναφερόμενο στην σύλληψη του κ.Λιάπη και το ABC News.
Την είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη μετέδωσαν βρετανικά, ισπανικά, ιταλικά και ακόμη και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο συλληφθείς διετέλεσε συν τοις άλλοις υπουργός Μεταφορών.