Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Βασίλειος Τζίμας: Η γνωριμία με τον Νέλσον Μαντέλα.

Εμφάνιση Picture 56.png
 Πως γνώρισα τον μεγάλο ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, ήμασταν και οι δυο καλεσμένη στην ορκωμοσία του προέδρου των Ηνωμένων πολιτειών  Μπιλ Κλιτον το 1993.
Μόλις τον συνάντησα του είπα, "στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά η Έλληνες είμαστε περήφανοι γιατί εσύ την κρατάς στα χέρια σου και την μεταλαμπαδεύεις σε όλον τον πλανήτη". Θυμάμαι με τι ευγένεια και με τι αγάπη μου μίλησε για την Ελλάδα και μου ανέφερε "η Ελλάδα ξέρει να στηρίζει την δημοκρατία με τους καλούς τις νομικούς και φιλοσόφους, " και μου επισήμανε ότι ο δικηγόρος του είναι Έλληνας, αλλά και ο ίδιος ήταν  νομικός  .Δεν θα ξεχάσω τις ημέρες  19, 20,21 Ιανουαρίου του 1993 που ήμουν δίπλα στον Νέλσον Μαντέλα,
πόσο λαμπερή προσωπικότητα ήταν και είναι στα ματιά χιλιάδων ανθρώπων , και έβλεπες και θαύμαζε, πως αυτός ο Άνθρωπος σεβόταν πραγματικά τις διαφορετικότητας των λαόν και τον εθνών.

Εκεί καταλαβαίνεις πως λάμπει η δημοκρατία σε ένα μεγάλο ηγέτη Όσοι τον είδαν από κοντά ήταν τυχερή και ευτυχισμένη γιατί θα πιστεύουνε πάντα ότι η δημοκρατία υπάρχει.

Στιγμιότυπο της συνάντησης που είχα μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα καταγράφηκε από τον τύπο εκείνης της εποχής. Η εφημερίδα Τα ΝΕΑ στις 30 Ιανουαρίου του 1993 με μια φωτογραφία και ρεπορτάζ καταγράφουν την συνάντησης που είχα μαζί του.

Δίνω μια ευχή στην νέα γενιά, μιλώντας με έναν νέο ηγέτη σήμερα  στο τέλος τις συζήτησις μου απεύθυνε ένα σύνθημα "σταματήστε να περιμένετε να σας δώσουν εντολή τα λαμόγια και να σας πούνε να ξεκινήστε, το ξεκίνημα θα είναι δικό μας γιατί τα όνειρα είναι δικά μας γιατί είμαστε ικανοί γιατί πιστεύουμε στον εαυτό μας γιατί το μέλλον μας ανήκει.
Αυτό είναι το ποίημα που χαρίζω στην νέα γενιά .

Το τελευταίο αντίο στον Νέλσον Μαντέλα, ήταν ο δάσκαλος της δημοκρατίας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι που μας εκπροσώπησε.

A final goodbye to Nelson Mandela the teacher of democracy. We Greeks are proud that he represented us.

Ο κοινοτάρχης
tzimas.vasileios@gmail.com