Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Λυκουρέντζος: Η φορολογική επιδρομή αποτελεί εμμονή κρατισμού


likourentzos_459_355
«Η εμμονή στην φορολογική επιδρομή είναι εμμονή κρατισμού και όχι στρατηγική φιλελευθεροποίησης της οικονομίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
«Πιστεύω ειλικρινά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών διότι κατ` αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές διαδικασίες στη χώρα μας» σημειώνει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει ένα όριο μέχρι το οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία -άλλωστε και ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Βουλή προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί- αλλά από την άλλη πλευρά δεν σημαίνει ότι όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το δάνειό του να το αρνείται, επικαλούμενος την κρίση. Αυτό είναι περιφρόνηση της δικαιοσύνης και λειτουργεί σε βάρος εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη». Ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτηρίζει μάλιστα «πυροτέχνημα» την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς και προσθέτει: «Αυτή η λογική της πλειοδοσίας καταλήγει να είναι αστεία».

Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Λυκουρέντζος εκτιμά ότι «η κινητικότητα είναι μια καλή, χρήσιμη και αποδοτική επιλογή που μπορεί να επιλύσει πολλά ζητήματα πριν φθάσουμε στις απολύσεις».

Αναφορικά τέλος με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο κ. Λυκουρέντζος τονίζει: «Όταν έλθει με το καλό στη Βουλή να συζητηθεί, οφείλει και ο κύριος Βενιζέλος κι όλοι εμείς να καθορίσουμε τη στάση μας, δηλ. το εάν θέλουμε να προχωρήσει και να γίνει η συζήτηση, ή όχι. Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα οποία αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αληθή και άρα όλοι όσοι περιγράφονται στην πρότασή του θα πρέπει να θεωρούνται εκ προοιμίου ένοχοι. Διότι είναι προφανές ότι την υπόθεση αυτή μόνον η εξεταστική επιτροπή μπορεί να εξετάσει και ν’ αποφανθεί περί αυτού, κι από κει και πέρα ο καθένας από εμάς ας καθορίσει τη στάση του, όπως εκείνος νομίζει καλύτερα».