Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Καρλ Ρόουβ προβλέπει πολιτική ανατροπή στις ΗΠΑ

Karl-Rove
Twitter@EmOikonomidis
Η… ηχώ του ονόματός του παραπέμπει ακόμη και σήμερα στον τρόμο. Ο Καρλ Ρόουβ υπήρξε ο στρατηγικός εγκέφαλος πίσω από την παραμονή του νεώτερου Μπους στον Λευκό Οίκο για οκτώ χρόνια, την εποχή που ξεκίνησε με τη συνταγματική “ανωμαλία” των εκλογών του 2000, συνεχίστηκε με τη στρατηγική του τρόμου που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, και κορυφώθηκε με την ετσιθελική κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, στον επίλογο της θητείας Μπους, που άνοιξε τον δρόμο για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία μέχρι και σήμερα ταλαιπωρεί τον πλανήτη.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την άσκηση εξουσίας στην Ουάσινγκτον, έχοντας τα κλειδιά του Λευκού Οίκου καθώς και της Γερουσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα ασχολείται με την παραμονή του Καρλ Ρόουβ… εκτός συστήματος, ώστε να μην τον ξαναβρούν μπροστά τους οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Μέχρι τότε βέβαια έχουμε μπροστά μας τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014, εκεί όπου ο Καρλ Ρόουβ προβλέπει πολιτική ανατροπή. Με σχετικό σημείωμα που υπογράφει στην εφημερίδα “Wall Street Journal “, ο γκουρού του παρασκηνίου των Ρεπουμπλικανών διατυπώνει την εκτίμηση ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα καταφέρει οριακά να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, εκεί όπου σήμερα υπερέχουν οι Δημοκρατικοί. Και την ίδια στιγμή, θα κρατήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Αν η παραπάνω πρόβλεψη του Καρλ Ρόουβ επιβεβαιωθεί, τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, εκεί όπου μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον μοιάζει εκ των προτέρων προορισμένη για τον Λευκό Οίκο.
Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί καταφέρουν να ελέγξουν και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, θα έχουν μπροστά τους δυο χρόνια στρατηγικών ελιγμών, για να αναδείξουν ένα φρέσκο πρόσωπο, και να διεκδικήσουν με αξιώσεις και την Προεδρία των ΗΠΑ, μετά από οκτώ χρόνια διαυκυβέρνησης από το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr