Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Με αλυσίδες η κυκλοφορία Δερβενίου - Γκούρας και Ξυλοκάστρου - Τρικάλων. Σφοδρό κύμα ψύχους σε όλη την Ελλάδα

Κόρινθος: Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά του νομού
Κρύο με δόντια σήμερα σε όλη την Πελοπόννησο, αφού στα ορεινά έχει χιονίσει ενώ αραιές νιφάδες πέφτουν ακόμα και μέσα στην Τρίπολη.
Μικροπροβλήματα λόγω της χιονόπτωσης έχουν δημιουργηθεί μόνο στα ορεινά της Κορινθίας, όπου με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της χιονόπτωσης,
γίνεται η κυκλοφορία από Γκούρα προς Δερβένι, Λυκούρια, Κιάτο και από Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα και Καρυά.
 Κακοκαιρία πλήττει και την Ανατολική Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Ετσι, με απόφαση των δημάρχων και για προληπτικούς λόγους, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, τη Βιάννο και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
Λόγω της χιονόπτωσης, δύο νταλίκες «δίπλωσαν» μεταξύ Αμιρών και Βιάννου και χρειάστηκε η κινητοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που έφτασαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και να ξεμπλοκάρουν τα οχήματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί διακοπές κυκλοφορίας είτε από χιονοπτώσεις είτε από κατολισθήσεις, ωστόσο, τόσο τα μηχανήματα της περιφέρειας όσο και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Προσοχή χρειάζεται στο οδικό δίκτυο καθώς σε πολλά σημεία έχει χιονίσει, ενώ με δυσκολία γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων προς Αγία Βαρβάρα, Βιάννο και Οροπέδιο Λασιθίου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις στο Ηράκλειο για δέντρα που ξεριζώθηκαν από τον αέρα, ενώ την ίδια ώρα δεμένα παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου τα πλοία.
Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στον Πολύγυρο, αλλά και στην πόλη των Σερρών.
Στους -2 βαθμούς Κελσίου, καταγράφεται η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.
Στους -4 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.
Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, υπάρχει παγετός σε σημεία του δρόμου.
 Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.