Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

O ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ καταγγέλει γιά αδιαφορία τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης γιά την αδειοδότηση του Δημοτικού Γηπέδου Ξυλοκάστρου

Η γυναικεία ομάδα ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, με έδρα το Ξυλόκαστρο, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας γυναικών του Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία και την σκόπιμη εμπάθεια στο πρόσωπο της προέδρου της κας Ρένας Σιγάλα, από τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σχετικά με το θέμα της άδειας του Δημοτικού Γηπέδου Ξυλοκάστρου, η οποία δεν υπάρχει και προκαλεί αναβλητικότητα στην ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων αγώνων της περιόδου 2013-14.
Η κα. Σιγάλα, έκανε την εξής δήλωση για το θέμα:
«Στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής κατηγορίας Γυναικείου ποδοσφαίρου , που διοργανώνει ο επίσημος φορέας στον οποίο ανήκουμε , δηλαδή η ΕΠΟ, μας έγινε σαφές ότι για να διεξαχθούν οι αγώνες της φετινής χρονιάς, τα γήπεδα στα οποία αγωνιζόμαστε θα πρέπει να διαθέτουν την σχετική άδεια. Η άδεια αυτή δίδεται κατόπιν έγγραφης αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία του κάθε Νομού, από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο.
Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε το προγραμματισμένο εναρκτήριο παιχνίδι της ομάδας μας, στις 17/11/2013, λόγω έλλειψης της σχετικής άδειας γηπέδου, η οποία θα έπρεπε να μας έχει προσκομιστεί από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπου και η έδρα μας.
Πράγματι, απευθυνθήκαμε , εγγράφως, με αριθμ. πρωτοκόλλου 19810/29-10-13 ημερομηνία κατάθεσης, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να μας προσκομίσουν τη σχετική άδεια. Σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, κο Τυρλή, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, δεν έχει ακόμη κάνει , καν , την σχετική αίτηση προς το αρμόδιο γραφείο για την διεκπεραίωση του θέματος !!!!
Βέβαια και εμείς , καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη από το Δήμο, ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος, τόσο για το ποιος είναι ο αρμόδιος που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για την πορεία που έχει αυτό το θέμα. Η άδεια λειτουργίας του γηπέδου, αξίζει να τονίσουμε πως χρειάζεται τα εξής:
1) Αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο,
2) Απαραίτητα πυροσβεστήρες σε κάθε αποδυτήριο, φιάλη οξυγόνου και κρεβάτι ανάρρωσης,
3)Κοινοποίηση και αίτημα άδειας διεξαγωγής αγώνων από τον φορέα που χρησιμοποιεί το γήπεδο. Κυρίως όμως χρειάζεται, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ από τους αρμοδίους ,έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα, στις αξιόλογες προσπάθειες των αθλητριών και των μελών του Δ.Σ. των ομάδων και να αναγκάζονται να αναβάλλουν τους προγραμματισμένους αγώνες, από αμέλεια και αδιαφορία , όχι δική τους, αλλά των αρμοδίων υπευθύνων του Δήμου, οι οποίοι επιλεκτικά ασχολούνται ή δεν ασχολούνται με διάφορα θέματα που απασχολούν του δημότες τους!!!