Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική


Αναστάτωση προκάλεσε σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τις τις 20:00 στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με επίκεντρο ανάμεσα στο χωριό Ταξιάρχης και την Ιστιαία, 116 χλμ, βορειοδυτικά των Αθηνών και 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι η ένταση του σεισμού ήταν 4,9 ρίχτερ.
Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα , την Εύβοια ενώ ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα έγινε αισθητός από το Μαρτίνο μέχρι τη Λαμία, την Στυλίδα και την Πελασγία. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά περιμετρικά της περιοχής που είναι το επίκεντρο.
 Στην Αιδηψό επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και στην Ιστιαία. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται ζημιές, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες από την βόρεια Εύβοια.
 Η σεισμική δόνηση έγινε  αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής ακόμη και στην Αθήνα.

 .