Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εντάσονται στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΡΑΣΤΟΥ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 258,930.92 €.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος παλαιού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Πραστού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το έργο έχει σκοπό να αντικαταστήσει με καινούργιους σωλήνες, το παλαιό, φθαρμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία (λόγω πεπαλαιωμένων σωλήνων) δίκτυο ύδρευσης του χωριού και συνεπώς να συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών και στην αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους


Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων
1) Της παράκτιας προστασίας και της ανάπλασης των ακτών Αρχοντικού, Αβίας, Παλαιόχωρας και Κιτριών, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.920.000 ευρώ. Με την ένταξη και του συγκεκριμένου τμήματος γίνεται πραγματικότητα το διαχρονικό αίτημα της Καλαμάτας και της Δυτικής Μάνης και παραδίδεται στους πολίτες το σύνολο της ακτογραμμής από Καλαμάτα μέχρι τις Κιτριές. Το έργο αυτό δεν θα προστατέψει μόνο την παράκτια περιοχή, αλλά θα αναβαθμίσει και τουριστικά την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά για το έργο αυτό έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά 11,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
 
2) «Βελτίωση – διαπλάτυνση δρόμου Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Επαρχιακή οδό» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3.360.000,00 €
Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της δημοτικής οδού από την Τ.Κ. Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Ε.Ο και για συνολικό μήκος 4+060,03 χλμ., προκειμένου να εξασφαλιστεί ενιαίο πλάτος καταστρώματος της οδού. Στα πλαίσια αυτά προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, φωτισμός κόμβου κτλ.