Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Άρωμα τρομοκρατί​ας και αποσταθερο​ποίησης στη δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής

nirakleio
Μοτοσικλετιστής πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα στις 19:30 το βράδυ της Παρασκευής στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ν. Ηράκλειο!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο συγκεντρωμένα 5 άτομα.
Όπως έγινε γνωστό, οι νεκροί είναι δύο, ενώ υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματίας. Οι δράστες διέφυγαν με τη μηχανή και αναζητούνται από την αστυνομία που έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Οι δύο νεκροι Γιώργος Κοντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ.
Οι διωκτικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.
Με όπλο των 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, ενώ στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν 15 κάλυκες από το καλάζνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Ήδη οι σφαίρες εξετάζονται για να αποδειχθεί αν το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού.