Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Μετά το φονικό, η Χρυσή Αυγή καταθέτει τα όπλα...

Xrysh-Aygh
Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας δυο νέων παιδιών, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, φαίνεται ότι οδηγεί το πολιτικό κόμμα που διώκεται από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, σε αλλαγή στρατηγικής.
Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μεσημέρι οι βουλευτές Ζαρούλια και Ηλιόπουλος  προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκειμένου να καταθέσουν τις άδειες οπλοφορίας τους.
Η κίνησή τους αυτή έρχεται σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος από την πλευρά του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, μερικές μέρες πριν τη χθεσινή διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.
Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει ακόμη ότι από τους βουλευτές της Οργάνωσης έχει αφαιρεθεί η αστυνομική συνοδεία, ενώ η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα για φύλαξη γραφείων όπως του Νέου Ηρακλείου, όπου και τελικά διαπράχθηκε το φονικό.
Τις προσωπικές ευθύνες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια “έδειξε” η Ελένη Ζαρούλια, αναφορικά με την εκτέλεση δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, χθες το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο.
“Ο Δένδιας είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της στυγερής δολοφονίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Ζαρούλια, η οποία προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης κρατώντας… το όπλο στο χέρι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ο Νίκος Δένδιας έπρεπε να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από χθες το βράδυ. Είναι ένας ανίκανος υπουργός που έχει ξεφτιλίσει την Αστυνομία. Εδώ και ενάμιση μήνα έγδυνε τους αστυνομικούς για να δει αν έχουν τατουάζ. Αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγης, ενώ ήξερε ότι είμαστε στόχος τραομοκρατών”, τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

ysterografa.gr