Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παπαρήγα: Μαστίγιο η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ

papariga
Να πιστέψει στη δύναμη και την ικανότητά του κάλεσε το λαό, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε με σφοδρότητα την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκλωβίζουν το λαό σε πλαστά και διχαστικά διλήμματα του τύπου «με τη διαπραγμάτευση της ΝΔ και των συμμάχων της ή με την αναδιαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των νέων συμμάχων του».
«Πρόκειται για διλήμματα τεχνητά που αν εμπεδωθούν στο λαό σε αυτή τη φάση θα φτάσουμε στο τραγικό σημείο, να πάμε στο 2020 και να λέμε πάλι τα ίδια. Και τότε ο λαός να λέει αν μπορούμε να επιστρέψουμε στο 2013», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ «αυτό που μετράει σήμερα είναι η αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα και η οποία ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».
«Μαστίγιο χρησιμοποιεί η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή είναι η ευθύνη του. Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες και οι αυταπάτες είναι εξίσου επικίνδυνες με το φόβο που καλλιεργείται στο λαό», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα τον οποίο κατηγόρησε ότι καλλιεργεί αυταπάτες και ελπίδες στο λαό τις οποίες στη συνέχεια θα μετατρέψει σε απογοήτευση και φόβο.
«Πήρατε 27%. Μεγάλο ποσοστό. Φοβερό. Για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι αριστερό. Τι κάνατε όμως μετά τις εκλογές; Το κίνημα ανέβηκε ή έκανε βήματα πίσω; Έκανε αναμφισβήτητα πίσω. Με λιγότερη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, μικρότερη στις απεργίες. Λογικά έπρεπε να πετάει αυτή τη στιγμή το κίνημα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνεισφορά σας», είπε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να περάσει αυτά που θέλει». «Η απάντηση όμως δεν βρίσκεται εδώ μέσα», είπε η κ. Παπαρήγα, «γιατί έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση και αυτή η θέση καθορίζει τη στάση μας. Πιστεύουμε στην ικανότητα και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού».
Η κ. Παπαρήγα σχολίασε και την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τη φράση του πως «όποιος μιλάει για πεζοδρόμιο παίζει με τη φωτιά». Όπως τόνισε η κυβέρνηση δεν φοβάται πέντε ή έξι απεργίες το χρόνο αλλά φοβάται την ταξική πάλη, την αντίθεση του λαού στο κεφάλαιο.

ysterografa.gr