Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Ομπάμα παρουσίασε στην ανθρωπότητ​α το νέο... αφεντικό της! (VIDEO)

Obama-Bernanki-Yellen-e1381346804706
Twitter@EmOikonomidis
Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που τα αμερικανικά ΜΜΕ διέρρευσαν τη σχετική διαρροή του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος στάθηκε μπροστά στο βήμα, και ανακοίνωσε επίσημα ότι η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν είναι το πρόσωπο που προτείνει στο Κογκρέσο για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι.
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας Γιέλεν από την πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα είχε τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά κάθε αντίστοιχης σημαντικής επιλογής για κάποιο καίριο πόστο στη διακυβέρνηση της Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε στα ΜΜΕ, έχοντας στα δεξιά του τη Τζάνετ Γιέλεν και στα αριστερά του τον απερχόμενο πρόεδρο της FEd Μπεν Μπερνάνκι, τον άνθρωπο που εν πολλοίς διέσωσε την αμερικανική οικονομία στα δύσκολα χρόνια τα οποία ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της “Lehman Brothers” το 2008, επιλέγοντας να υιοθετήσει και να επιμείνει σε “επιθετικές” στρατηγικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάσχεση της ύφεσης και τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς δεν δίστασε να τυπώνει “πληθωριστικά” δολάρια, σε πείσμα των “λύκων” της Wall Street.
Η επιλογή της Τζάνετ Γιέλεν, που έγινε γνωστή από τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκάλεσε ανακούφιση στις αγορές, που εξαρχής είχαν ταχθεί στο πλευρό του μέχρι σήμερα “Νο2″ της Fed, και κατάφεραν να αποτρέψουν την… άλωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ από τον Λάρι Σάμερς, μια προώθηση του οποίου θα άλλαζε την πολιτική της “μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου”, με πιθανές ολέθριες συνέπειες συνολικά για την παγκόσμια οικονομία.
“Είνα αποδεδειγμένα ηγέτης, και σκληρή, και όχι μόνο επειδή κατάγεται από το Μπρουκλίν. Ήταν η καλύτερα κατηρτισμενη για να σηκώσει αυτό το βάρος. Να την εγκρίνει άμεσα το Κογκρέσο. Στο πρόσωπό της οι Αμερικανοί εργάτες και οι οικογένειές τους θα έχουν μια πραγματική πρωταθλήτρια. Μπορεί να διακρίνει ότι πίσω από τους αριθμούς σε μια οικονομία, υπάρχουν άνθρωποι”, ήταν το εγκώμιο της Τζάνετ Γιέλεν από την πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε, όπως άλλωστε αναμενόταν, να προχωρήσει σε μια ρητορική υπόκλιση στον απερχόμενο πρόέδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ στο να μην περιπέσει η οικονομία της υπερδύναμης σε μια νέα Μεγάλη Ύφεση, μετά την κατάρρευση της “Lehman Brothers” το 2008. “Ήταν τιμή και προνόμιο να δουλέψω στο πλευρό του. Έμαθα πολλά από την καθοδήγησή του. Θα μπορούσα να τον περιγράψω ως επιτομή της νηφαλιότητας και της ψυχραιμίας. Χάρη στο σταθερό χέρι και το καθαρό μυαλό του Μπεν Μπερνάκι, η οικονομία των ΗΠΑ απέφυγε μια νέα Μεγάλη Ύφεση το 2008″, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα για τον Μπεν Μπερνάνκι.
Η Τζάνετ Γιέλεν από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής των σκέψεών της. “Η αμερικανική οικονομία είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση και περισσότερο προστατευμένη σε σχέση με το 2008. Η οικονομία ανακάμπτει, πρέπει ωστόσο να γίνουν ακόμη πολλά, ειδικά για εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση”, ήταν τα λόγια της Τζάνετ Γιέλεν, η οποία περιμένει πλέον την έγκριση του διορισμού της στην προεδρία της Fed από το Κογκρέσο.

Video



ysterografa.gr